12/12/2018 12/12/2018 Στην πόλη των Τρικάλων συνεχίστηκε η πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για την άνοια και τη νόσο Alzheimer που διοργανώνει το «Καρέλλειο – Μονάδα Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ. Το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας σε συνεργασία με την Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών παρέθεσε ενημερωτική ομιλία για την...
12 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:48
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2018 - 13:20

Η “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” συνέχισε στα Τρίκαλα τη δράση της

Διαδώστε:
Η “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” συνέχισε στα Τρίκαλα τη δράση της

Στην πόλη των Τρικάλων συνεχίστηκε η πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για την άνοια και τη νόσο Alzheimer που διοργανώνει το «Καρέλλειο – Μονάδα Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ.

Το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας σε συνεργασία με την Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών παρέθεσε ενημερωτική ομιλία για την άνοια και χορήγησε δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.

 

 

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την ομιλία ευαισθητοποίησης για την άνοια και εξίσου μεγάλος ήταν ο αριθμός όσων είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν για τη μνήμη.

 

Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», τόνισε ότι εδώ και τρία χρόνια η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΕΓΑ πραγματοποιούν εκστρατεία ενημέρωσης για την άνοια και το Alzheimer, κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν εξεταστεί και ενημερωθεί περισσότερα από 7000 άτομα ενώ η δράση έχει επισκεφθεί περισσότερες από 30 πόλεις και νησιά της Ελλάδας.

Η διευθύντρια της Μονάδας κ. Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου ανέφερε:

«Η πρόληψη μέσω των τεστ μνήμης για τα άτομα άνω των 60 ετών και η έγκαιρη διάγνωση της νόσου Alzheimer είναι αποφασιστικής σημασίας για τον ασθενή και τους οικείους του. Σκοπός των δράσεων του «Καρέλλειου» είναι αφενός η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την άνοια, και αφετέρου η προσπάθεια εξάλειψης του στίγματος που υπάρχει κυρίως στην περιφέρεια γύρω από αυτή τη νόσο. Η μεγάλη ανταπόκριση των κατοίκων των Τρικάλων στη συγκεκριμένη δράση αποδεικνύει πως έχουν αρχίσει να γίνονται τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση».

Οι δράσεις θα συνεχιστούν σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων