01/10/2018 01/10/2018 Η «Εστία», ο ξενώνας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σας προσκαλεί να γνωρίσετε από κοντά την δράση της και να συνδράμετε στο σημαντικό έργο που προσφέρει τα τελευταία 7 χρόνια. Η «Εστία» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», που στεγάζεται από το 2011 στην οδό Λεμεσού 17 στον Άγιο Δημήτριο, φιλοξενεί συνολικά 20...
01 Οκτωβρίου, 2018 - 11:25

ΙΑΑΘ: Έκκληση για συνδρομή στην “Εστία” ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων

Διαδώστε:
ΙΑΑΘ: Έκκληση για συνδρομή στην “Εστία” ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων

Η «Εστία», ο ξενώνας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σας προσκαλεί να γνωρίσετε από κοντά την δράση της και να συνδράμετε στο σημαντικό έργο που προσφέρει τα τελευταία 7 χρόνια.

Η «Εστία» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», που στεγάζεται από το 2011 στην οδό Λεμεσού 17 στον Άγιο Δημήτριο, φιλοξενεί συνολικά 20 ασυνόδευτα παιδιά που έχουν διασχίσει ολομόναχα εκατοντάδες χιλιόμετρα μέχρι να καταφέρουν να φτάσουν στην Ελλάδα.

Αυτά τα παιδιά, μακριά και αποκομμένα από τις οικογένειές τους, έφτασαν στην χώρα μας αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο, το οποίο τους προσφέρει καθημερινά η «Εστία» με κάθε δυνατό τρόπο. Τα 20 παιδιά, που διαμένουν στην «Εστία» και τα περισσότερα από τα οποία έχουν ζητήσει άσυλο για την παραμονή τους στην Ελλάδα, πηγαίνουν στο Εκπαιδευτικό Κέντρο για τα παιδιά του κόσμου της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», στο οποίο τους παρέχεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα μη τυπικής εκπαίδευσης, παρακολουθούν εβδομαδιαία μαθήματα ελληνικών, μαθηματικών και ξένων γλωσσών από αντίστοιχους καθηγητές και συμμετέχουν σε πλήθος δραστηριοτήτων που αυτά επιλέγουν.

Η «Εστία» προσκαλεί όλους εσάς, την τοπική κοινότητα και όσους ακόμη επιθυμούν να στηρίξουν το έργο και την προσπάθεια της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», να συνδράμετε ο καθένας με τον δικό σας τρόπο στην κοινωνική ένταξη και υποστήριξη των ανήλικων και απροστάτευτων αυτών παιδιών.

Συγκεκριμένα, ο Ξενώνας «Εστία» έχει ανάγκη από:
· είδη ατομικής υγιεινής, όπως χαρτικά, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, σαπούνια, αφρόλουτρα
· εκπαιδευτικό υλικό όπως τετράδια, στυλό, μολύβια
· απορρυπαντικά πλυντηρίου ρούχων
· υγρό πατώματος
· χλωρίνες
· σκούπες και σφουγγαρίστρες
· συσκευασμένα τρόφιμα, όπως κρουασάν, τσουρέκια και γλυκίσματα, χυμούς, γάλατα μακράς διάρκειας και πλαστικά ποτήρια μιας χρήσεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων