23/12/2018 23/12/2018 Η τριμερής διαίρεση της γενεαλογίας του Χριστού σε περιόδους που οι Ιουδαίοι – μετά τον Ιησού του Ναυή – ηγεμονεύονταν διαδοχικά από Κριτές, βασιλείς και αρχιερείς, αίρει και μία άλλη, όχι σπάνια, δικαιολογία αβελτηρίας και νωθρότητας: το ότι για όλα φταίνε οι κυβερνώντες. Ο χρυσορρόας Ιωάννης αποστομώνει όσους επικαλούνται τέτοιες δικαιολογίες, επισημαίνοντας: “Ούτε των πολιτειών...
23 Δεκεμβρίου, 2018 - 17:39
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2018 - 17:40

Μία δικαιολογία νωθρότητος: “Για όλα φταίνε οι κυβερνώντες”

Διαδώστε:
Μία δικαιολογία νωθρότητος: “Για όλα φταίνε οι κυβερνώντες”

Η τριμερής διαίρεση της γενεαλογίας του Χριστού σε περιόδους που οι Ιουδαίοι – μετά τον Ιησού του Ναυή – ηγεμονεύονταν διαδοχικά από Κριτές, βασιλείς και αρχιερείς, αίρει και μία άλλη, όχι σπάνια, δικαιολογία αβελτηρίας και νωθρότητας: το ότι για όλα φταίνε οι κυβερνώντες.

Ο χρυσορρόας Ιωάννης αποστομώνει όσους επικαλούνται τέτοιες δικαιολογίες, επισημαίνοντας: “Ούτε των πολιτειών μεταβληθεισών” έγιναν καλύτεροι οι Ιουδαίοι. Στα ίδια κακά έμειναν σε όλα τα πολιτεύματα.

Αλλά, και όταν ήρθε ο αληθινός Κριτής, Βασιλεύς και Ιερεύς, ο Χριστός, ο μόνος που “ευαγγελίζεται, ου πολεμίων αισθητών, αλλά – το ασύγκριτα μεγαλύτερο – αμαρτημάτων απαλλαγήν”, ακόμη και τότε ο πλείστος όχλος “ουκ εβουλήθη συνιέναι”.

 

ΦΩΝΗ ΚΥΡΙΟΥ – 23 Δεκεμβρίου 2018 – Σε σύνταξη Αρχιμ. Β.Λ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων