04/12/2018 04/12/2018 Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄,  ιερούργησε  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης, κατόπιν προσκλήσεως του Προϊσταμένου του Ναού, Αρχιμ. Μάξιμου, με την παρουσία της Βουλευτού κας Άννας Καραμανλή, του Δημάρχου Δάφνης, εκπροσώπων...
04 Δεκεμβρίου, 2018 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2018 - 19:48

Μητρ. Σύρου: “Πρέπει να κρατήσουμε ψηλά τα ιδανικά”

Διαδώστε:
Μητρ. Σύρου: “Πρέπει να κρατήσουμε ψηλά τα ιδανικά”

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄,  ιερούργησε  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης, κατόπιν προσκλήσεως του Προϊσταμένου του Ναού, Αρχιμ. Μάξιμου, με την παρουσία της Βουλευτού κας Άννας Καραμανλή, του Δημάρχου Δάφνης, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθους Ενοριτών και Κυκλαδιτών από τα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας προς τον άνθρωπο, η οποία πάντοτε του προσφέρει ό,τι φυλάσσει στο πνευματικό Αρτοφόριο της παρακαταθήκης του Ιδρυτού της, και, εξ αφορμής της ιεράς μνήμης των Αγίων Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος, η οποία μαρτύρησε για την πίστη, και Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου, ο οποίος μαρτύρησε για την πίστη και την πατρίδα, τόνισε :“Πρέπει να κρατήσουμε ψηλά τα ιδανικά της πίστεως και των παραδόσεων, για τα οποία οι πατέρες μας αγωνίσθηκαν, και να τα μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά”.

 

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμ. Μάξιμο, για την πρόσκληση και τη φιλοξενία του, και ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους, Κυκλαδίτες και Ενορίτες, για τις επερχόμενες εορτές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων