11/12/2018 14/01/2019 Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος στην εισήγηση που έκανε σήμερα ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου επικεντρώθηκε περισσότερο στο βιβλίο του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου  στο άρθρο 17, στο οποίο βιβλίο επεξηγείται ότι η Ελληνική Πολιτεία έχει την υποχρέωση να επιστρέψει στην Εκκλησία της Ελλάδος όσα ακίνητα της έχει παραχωρήσει από την 1-1-1945 και εφ’ εξής...
11 Δεκεμβρίου, 2018 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2019 - 18:19

«Ο διάλογος» Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό

Διαδώστε:
«Ο διάλογος» Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος στην εισήγηση που έκανε σήμερα ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου επικεντρώθηκε περισσότερο στο βιβλίο του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου  στο άρθρο 17, στο οποίο βιβλίο επεξηγείται ότι η Ελληνική Πολιτεία έχει την υποχρέωση να επιστρέψει στην Εκκλησία της Ελλάδος όσα ακίνητα της έχει παραχωρήσει από την 1-1-1945 και εφ’ εξής προκειμένου να αναλάβει τη μισθοδοσία των λειτουργών όλων των βαθμών της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Κρήτης και των Μητροπόλεων των Δωδεκανήσων. Με την παράθεση κάποιων άρθρων επιχειρεί να εξηγήσει στους Συνοδικούς ποια είναι η διαδρομή όλων των αρθογραφιών  ως σήμερα ενώ δήλωσε την διαφωνία του με το συγκεκριμμένο βιβλίο.

Είναι ένα σημαντικό μέρος της εισήγησης του Αρχιεπισκόπου το οποίο παραθέτουμε παρακάτω:

Ο διάλογος του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωρθυπουργό όπως παραθέτει ο ίδιος 

Αναφερόμενος ο Αρχιεπίσκοπος στην εισηγήσή του, στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόνισε, ότι όταν τον επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός, βομβαρδισμένος από το βιβλίο Αλιβιζάτου τον ρώτησε:

“Δεν φαντάζομαι κ. Πρωθυπουργέ να πιστεύετε και σεις, ότι η ιστορία αυτής της χώρας αρχίζει στις 1/1/1945. Όχι του ετόνισα, αυτή αρχίζει το 1821 από το ιστορικό μοναστήρι των Καλτεζών.

Έκτοτε, οι συζητήσεις μας συνεχίστηκαν με αλληλοσεβασμό.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων