05/12/2018 05/12/2018 Τις επόμενες κινήσεις τους μελετούν οι Κληρικοί, μετά τις επαφές που είχαν τόσο με τον υπουργός Παιδείας, όσο και με πολιτικούς αρχηγούς και βουλευτές. Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, ο οποίος εμφανίζει ενιαίο μέτωπο με τους κληρικούς της Κρήτης, έχει καταθέσει αίτημα για συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί...
05 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:35
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2018 - 13:38

Οι επόμενες κινήσεις του ΙΣΚΕ

Διαδώστε:
Οι επόμενες κινήσεις του ΙΣΚΕ

Τις επόμενες κινήσεις τους μελετούν οι Κληρικοί, μετά τις επαφές που είχαν τόσο με τον υπουργός Παιδείας, όσο και με πολιτικούς αρχηγούς και βουλευτές.

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, ο οποίος εμφανίζει ενιαίο μέτωπο με τους κληρικούς της Κρήτης, έχει καταθέσει αίτημα για συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα. Επίσης, προσανατολίζεται στην υποβολή ανάλογου αιτήματος για κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Οπως τονίζει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος που ήταν παρών στη συνάντηση με τον υπουργό: «Δε θέλουμε να συζητάμε σε θεωρητική βάση. Οι νομικοί μας θα λάβουν εγγράφως όσα ειπώθηκαν, κάτι που θεωρείται σημαντικό για τη διαδικασία του διαλόγου».

Ο π.Γεώργιος τόνισε πως η Εκκλησία είναι ενωμένη στην προσπάθεια αυτή: «Είναι θέση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Κρήτης, και των Ιερέων όλης της επικράτειας. Η σημαία του αγώνα δεν υποστέλλεται».

Η επίσημη ανακοίνωση του ΙΣΚΕ

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας και προσήλθε στη συνάντηση της 4ης Δεκεμβρίου με 7αμελή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από 4 μέλη του Δ . Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο π. Γεώργιο Σελλή συνοδεία 3 εγκρίτων νομικών με επικεφαλής τον νομικό σύμβουλο του ΙΣΚΕ κ. Αλέξη Μητρόπουλο.
Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στον 3ο όροφο του Υπουργείου Παιδείας προσήλθε και 7αμελής αντιπροσωπεία της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης, 6 μέλη του Δ. Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο π. Ζαχαρία Αδαμάκη και τον νομικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Μηλαθιανάκη.
Μαζί με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Γκαϊταζής, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και ο Γραμματέας Θρησκευμάτων.
Και οι δύο πρόεδροι των συλλογικών οργάνων των Κληρικών μετέφεραν στη συνάντηση την αμετακίνητη θέση του Ιερού Κλήρου για παραμονή των Κληρικών στο ίδιο καθεστώς μισθοδοσίας όπως είναι σήμερα από την ενιαία αρχή πληρωμών (Ε.Α.Π.).
Άλλωστε για το θέμα της μισθοδοσίας και την παραμονή του ως έχει, υπάρχει η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Α. Θ. Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.
Επισημαίνουμε ως θετική τη δήλωση του υπουργού προς τις δυο αντιπροσωπείες:
“Σεβόμαστε τις συλλογικές διαδικασίες
Καμία απολύτως πρόθεση για μονομερείς ενέργειες, απλά ο Πρωθυπουργός διευκρίνισε ποιος έχει την ευθύνη της μισθοδοσίας”.
Οι νομικοί σύμβουλοι ζήτησαν να αποτυπωθούν εγγράφως οι θέσεις του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, ώστε να μελετήσουν τα κείμενα.
Ο υπουργός κάλεσε τις αντιπροσωπείες σε νέα συνάντηση την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων