07/12/2018 07/12/2018 Συγκίνησε με τις δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, μετά την συνάντησή του με τους Κληρικούς για την προωθούμενη συμφωνία. Σήμερα μάλιστα ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής  Εκκλησίας , αφού πριν από 51 χρόνια έγινε Πρεσβύτερος «Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι στην Αρχιεπισκοπή , είπε ο Αρχιεπίσκοπος, γιατί έχουμε...
07 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:02
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2018 - 13:57

Αρχιεπίσκοπος: “Οι κληρικοί είναι τα μάτια μας” (ηχητικό)

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος: “Οι κληρικοί είναι τα μάτια μας” (ηχητικό)

Συγκίνησε με τις δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, μετά την συνάντησή του με τους Κληρικούς για την προωθούμενη συμφωνία. Σήμερα μάλιστα ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής  Εκκλησίας , αφού πριν από 51 χρόνια έγινε Πρεσβύτερος

«Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι στην Αρχιεπισκοπή , είπε ο Αρχιεπίσκοπος, γιατί έχουμε εδώ τους εκπροσώπους του ιερού κλήρου και κουβεντιάζουμε τα δικά μας τα θέματα. Είναι, όμως, και μία ευκαιρία σήμερα από την προσωπική μου ζωή γιατί σαν σήμερα πριν από 51 χρόνια έγινα πρεσβύτερος. Όταν έγινα πρεσβύτερος, δε σκεφτόμουν ούτε φανταζόμουν ότι θα γίνω μια μέρα Αρχιεπίσκοπος. Επομένως, αυτόν τον βαθμό του πρεσβυτέρου θέλω να τον τιμήσω. «Οι κληρικοί μας είναι τα μάτια μας, είναι τα αυτιά μας, είναι τα χέρια μας. Είμαστε εμείς οι ίδιοι»

Παραθέτουμε ηχητικά αποσπάσματα των πρώτων δηλώσεων μετά το πέρας της συνάντησης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, όπως τις κατέγραψε το Πρακτορείο Εκκλησιαστικό Εισήδεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ:

 

 

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων