11/12/2018 11/12/2018 Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που συνεδριάζει στην Ιερά Μονή Πετράκη. Ο Αρχιεπίσκοπος στην εισήγησή του μίλησε για την διαδρομή όλων των εργασιών ως τώρα και για την εκκλησιαστική περιουσία. Στους δημοσιογράφους είπε:”Όλοι οι διάλογοι είναι για καλό” . Κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης ορίστηκε η 8μελής επιτροπή διαλόγου...
11 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:58
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2018 - 21:37

“Όλοι οι διάλογοι για καλό” είπε ο Αρχιεπίσκοπος

Διαδώστε:
“Όλοι οι διάλογοι για καλό” είπε ο Αρχιεπίσκοπος

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που συνεδριάζει στην Ιερά Μονή Πετράκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην εισήγησή του μίλησε για την διαδρομή όλων των εργασιών ως τώρα και για την εκκλησιαστική περιουσία.

Στους δημοσιογράφους είπε:”Όλοι οι διάλογοι είναι για καλό” .

Κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης ορίστηκε η 8μελής επιτροπή διαλόγου με τη κυβέρνηση.

Στην επιτροπή μετέχουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος , Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος  και Κορίνθου κ. Διονύσιος. Όπως είχε υποσχεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο διάλογο θα μετέχει και ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Πρωτοπρ. Γεώργιος Σελλής.

Εκτός των προαναφερθέντων, στην επιτροπή μετέχουν επίσης, οι Καθηγητές Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς, του πανεπιστήμιου Αθηνών, ο Πρωτοπρ. Βασίλειος Καλιακμάνης, της Θεολογικής σχολής Θεσσαλονίκης,  ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Βασίλειος Κονδύλης και ο Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Παραλλήλως, η επιτροπή εξουσιοδοτείται να έχει τη δυνατότητα να προσκαλεί Αρχιερείς και επιστήμονες, Κληρικούς και Λαϊκούς οι οποίοι κατέχουν ειδικές γνώσεις επί των προς συζήτηση θεμάτων. Σύμφωνα με την απόφαση της Ι.Σ.Ι ο καρπός του διαλόγου της επιτροπής διαλόγου της επιτροπής αυτής με την πολιτεία θα υποβληθεί στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας προς τελική έγκριση.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Δείτε περισσότερα εδώ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων