24/09/2018 24/09/2018 Σε μία από τις πλέον σπάνιες και καταπράσινες αυλές εκκλησιών της Αθήνας, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018 συναυλία από την Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση της ορχήστρας, του έργου, των συνεργασιών και των μελών της....
24 Σεπτεμβρίου, 2018 - 9:04

Συναυλία από την Παιδική–Νεανική Ορχήστρα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Διαδώστε:
Συναυλία από την Παιδική–Νεανική Ορχήστρα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Σε μία από τις πλέον σπάνιες και καταπράσινες αυλές εκκλησιών της Αθήνας, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2018 συναυλία από την Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση της ορχήστρας, του έργου, των συνεργασιών και των μελών της. Ψυχή της ορχήστρας είναι η διεθνούς φήμης μαέστρος κα Νίνα Πατρικίδου. Μάλιστα από το 2013, με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, η Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα τέθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ακολούθως έγινε η παρουσίαση των δράσεων της Ενορίας για το εκπαιδευτικό έτος 2018 – 2019, όπου τα μέλη των δράσεων παρουσίασαν και περιέγραψαν την ποιμαντική, την εκπαιδευτική και την προνοιακή δομή που θα χαρακτηρίζουν τις δράσεις. Για μία ώρα όλοι μας ταξιδέψαμε μέσα από τους ήχους της μουσικής και την καλλιτεχνική γνώση με την οποία η ορχήστρα απέδωσε τα μουσικά σύνολα.


Ζήσαμε μια πανδαισία ήχων και εικόνων, τόσο από την συνολική εικόνα της ορχήστρας όσο κι από την ατομική (σόλο) παρουσία των μελών της. Η χαρισματική προσωπικότητα της κας Πατρικίδου, η οποία με την απαράμιλλη μουσικότητα και το επικοινωνιακό της ταλέντο καθοδήγησε την ορχήστρα, εντυπωσίασε το πολυπληθές κοινό με το υψηλής αισθητικής ηχητικό αποτέλεσμα και ενέπνευσε μοναδικά συναισθήματα.
Η μεγάλη συμμετοχή αναδεικνύει την ανάγκη επιπλέον δράσεων με κοινοφελή σκοπό, την αγάπη της περιοχής μας για ποιοτική μουσική και την Ενορία του Αγίου Αντωνίου σε κοιτίδα πνευματικού πολιτισμού. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Λύρειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας ως ένδειξη σεβασμού στην προσπάθεια ανακατασκευής του μετά από την ολοσχερή καταστροφή του λόγω της πυρκαγιάς στο Μάτι. Την εκδήλωση ευλόγησε με την παρουσία του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β΄ και απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Μακαριωτάτου. Ακολούθως, ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο κι όλους τους παρευρισκομένους, ιδιαιτέρως δε την κα Πατρικίδου και τα παιδιά της ορχήστρας για την εξαιρετική παρουσία τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων