10/12/2018 10/12/2018 Ετοιμάζεται η ομάδα των νομικών συμβούλων και τεχνοκρατών, που θα αντιμετωπίσει την πρόταση της κυβέρνησης για την προωθούμενη συμφωνία, μετά από προσωπική ενασχόληση κι επιλογή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. ΘΕΜΑ ORTHODOXIA NEWS AGENCY Πρώτος ο Αρχιεπίσκοπος ασχολήθηκε με την επιλογή προσώπων, οι οποίοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι από...
10 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:17
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2018 - 15:44

Ο Αρχιεπίσκοπος, τα κείμενα και η ομάδα διαπραγματεύσεων

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος, τα κείμενα και η ομάδα διαπραγματεύσεων

Ετοιμάζεται η ομάδα των νομικών συμβούλων και τεχνοκρατών, που θα αντιμετωπίσει την πρόταση της κυβέρνησης για την προωθούμενη συμφωνία, μετά από προσωπική ενασχόληση κι επιλογή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

ΘΕΜΑ ORTHODOXIA NEWS AGENCY

Πρώτος ο Αρχιεπίσκοπος ασχολήθηκε με την επιλογή προσώπων, οι οποίοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι από το περιβάλλον της εκκλησίας και μάλιστα καθηγητές της Θεολογικής σχολής , οι οποίοι ήδη έχουν δημοσιεύσει άρθρα για τον τρόπο αντιμετώπισης και κατάρτισης των ενεργειών που θα έπρεπε να γίνουν στην προκειμένη περίπτωση .

Αυτό δηλώνει την εξυπνάδα και την σωστή διαχείριση του Αρχιεπισκόπου, όπως επίσης καταδεικνύει και το ότι είναι καλός ακροατής των απόψεων που έχουν κάτι σοβαρό να πουν ή να πράξουν.

Ήδη στα χέρια του βρίσκονται γραπτά κείμενα με λύσεις και προτάσεις.

Για αρκετές ώρες τις τελευταίες ημέρες, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος συνομιλεί κι ερευνά τις απόψεις αυτές και τα δεδομένα που θα μπορούσαν να βγάλουν τον ίδιο από μια θέση δύσκολη αλλά και να βοηθήσουν την εξέλιξη του διαλόγου με το κράτος χωρίς να λαβωθούν τα συμφέροντα της Εκκλησίας.

Την ίδια ώρα οι Ιεράρχες ετοιμάζονται για την αυριανή Διαρκή Ιερά Σύνοδο όπου έχει μεγάλη σημασία το τι θα ειπωθεί και από ποιους.

Οι αντιδράσεις των προηγούμενων ημερών έχουν καταλαγιάσει από Ιεράρχες και κληρικούς αν και ο Σύνδεσμος Κληρικών (ΙΣΚΕ) κρατάει μια στάση αναμονής διότι δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι θα λένε οι γραπτές εξηγήσεις που θα δώσει τελικά στις 21 Δεκεμβρίου το υπουργείο, όπως τους υποσχέθηκε.

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου μέσω των εκπροσώπων, οι οποίοι με δηλώσεις και χαρακτηριστικά σχόλια στρώνουν το χαλί της νέας εποχής δείχνοντας τις καλές προθέσεις και στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να συγκρουστεί με την εκκλησία και ότι όποιοι διαφωνούν ως τώρα με την προωθούμενη συμφωνία από τους εκκλησιαστικούς παράγοντες δεν αποκαλέσθηκαν “τυχοδιώκτες”, γιατί θα έπρεπε λοιπόν να ονομασθούν έτσι οι κυβερνητικοί παράγοντες έτσι αν διαφωνούν;

Το τηλέφωνο του Αρχιεπισκόπου έχει πάρει φωτιά, η ανησυχία του για την έκβαση της υπόθεσης είναι δεδομένη αλλά και η πεποίθησή του ότι πρέπει το υλικό αυτό να γίνει πνευματικό υλικό στα χέρια της Εκκλησίας για το καλό του τόπου , όπως ο ίδιος έγραψε στο υπόμνημά του προς τον σύνδεσμο κληρικών είναι σίγουρη.

Μένει τώρα να δούμε πως εξελιχθεί η αυριανή διαρκής Ιερά Σύνοδος μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις.

Η Σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Πρόεδρος:
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Μέλη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:
Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος
Πατρών κ. Χρυσόστομος
Κυθήρων κ. Σεραφείμ
Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς
Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας
Κορίνθου κ. Διονύσιος
Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος
Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων
Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος
Ιωαννίνων κ. Μάξιμος
Ελασσώνος κ. Χαρίτων
Γρεβενών κ. Δαβίδ

Ο Αρχιγραμματεύς
Ο Μεθώνης Κλήμης

Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος

 

Φωτογραφία Αρχείου: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων