05/12/2018 05/12/2018 Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος ολοκληρώθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Δάφνης με τον Μεθέορτο Αρχιερατικό Εσπερινό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας, κ.κ. Θεοδωρήτου, παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου, οι...
05 Δεκεμβρίου, 2018 - 19:12
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2018 - 19:20

Ο Μητρ. Λαοδικείας στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης (φώτο)

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Λαοδικείας στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης (φώτο)

Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος ολοκληρώθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Δάφνης με τον Μεθέορτο Αρχιερατικό Εσπερινό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας, κ.κ. Θεοδωρήτου, παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Αντιδημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου, οι οποίοι προσήλθαν καθ΄όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων ασταμάτητα, άλλοι για να εκπληρώσουν το τάμα τους και άλλοι για να πουν ένα μεγάλο “ευχαριστώ” προς την Αγία.

 

 

Επίσης, για πέντε ημέρες φιλοξενήθηκε η Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των καρκινοπαθών, όπου οι πιστοί προσέρχονταν για να ακουμπήσουν τον πόνο τους και το πρόβλημά τους.

Ακολούθησε Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας στους δρόμους της Δάφνης, όπου οι ενορίτες του Ναού κράτησαν με συγκίνηση στα χέρια τους τη θαυματουργή Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας ενώ έψαλλαν και το τροπάριο της Αγίας. Νέοι του Νεανικού Κέντρου Νεότητος του Ναού, τοπικοί σύλλογοι του Δήμου Δάφνης -Υμηττού ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, κλιμάκιο του Σώματος Προσκόπων και πλήθος κόσμου ακολούθησε την πομπή με μεγάλη κατάνυξη. Με την επιστροφή στο Ναό, ψάλθηκαν τα εγκώμια προς τιμήν της Αγίας και τελέσθηκε κτητορικό μνημόσυνο.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στον λόγο του εξέφρασε τη χαρά του που προέστη της Ιεράς Λιτάνευσης, λέγοντας: “Ιδιαίτερη χαρά μας διακατέχει να λιτανεύουμε την Ιερά Εικόνα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και αυτό μας δείχνει ότι ο ελληνικός λαός παραμένει σταθερός στην ελληνοορθόδοξη παράδοση”.

 

 

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του τονίζοντας: “Οφείλουμε ευχαριστίες, Σεβασμιώτατε, στην αγαπώσα καρδία Σας γιατί μας στηρίζετε και είστε κοντά μας προσφέροντάς μας την Αρχιερατική ευλογία Σας και Σας ευχόμεθα ο Κύριός μας να Σας ευλογεί και να αγιάζει τα έργα Σας και τους λόγους Σας. Ευχόμεθα υγεία, μακροημέρευση και έτη πολλά παρά Κυρίου”.

Τέλος, ακολούθησε δείπνο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης “Καταφυγή”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων