07/12/2018 07/12/2018 Έντονη κινητικότητα επικρατεί τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε εκκλησιαστικό επίπεδο, λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αλλά και το νέο ραντεβού που έχει κανονιστεί με τον υπουργό Παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου και τους Κληρικούς για τις 21 Δεκεμβρίου. Το πρωί αναμένεται η συνάντηση του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και...
07 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:18

Σήμερα η συνάντηση Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου με τον ΙΣΚΕ

Διαδώστε:
Σήμερα η συνάντηση Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου με τον ΙΣΚΕ

Έντονη κινητικότητα επικρατεί τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε εκκλησιαστικό επίπεδο, λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αλλά και το νέο ραντεβού που έχει κανονιστεί με τον υπουργό Παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου και τους Κληρικούς για τις 21 Δεκεμβρίου.

Το πρωί αναμένεται η συνάντηση του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου με αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, μετά από αίτημα του ΙΣΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κληρικοί αναμένεται να εκφράσουν στον Μακαριώτατο τις ανησυχίες τους για τις προωθούμενες αλλαγές, να ζητήσουν διευκρινήσεις επί ορισμένων θεμάτων, να αναφερθούν στην συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας, και τέλος να τονίσουν για μία ακόμα φορά ότι το θέμα της αλλαγής στο μισθολογικό τους καθεστώς παραμένει “κόκκινη γραμμή”.

Από την άλλη πλευρά, με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δηλώνει ότι θα “μιλήσει τελευταίος”.

Πληροφορίες  του Πρακτορείου Ορθοδοξία αναφέρουν ότι μέρες τώρα ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας βρίσκεται σε βαθιές σκέψεις, συνομιλεί με νομικούς και συμβούλους προκειμένου να έχει πλήρη γνώση για το πως θα αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε στάση της κυβέρνησης, τις αντιδράσεις ενδεχομένως από Ιεράρχες που διαφωνούν για τα όσα αποφασίζονται αλλά και την πικρία και την ανασφάλεια του κλήρου που αυτή την στιγμή βρίσκεται στον αέρα και μισθολογικά και ασφαλιστικά.

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν τις αντιδράσεις τους οι Μητροπολίτες ανά την Ελλάδα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος,  τόνισε ότι «ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, όπου παρατηρείται τάση αποϊεροποιήσεως της κοινωνίας, εκμηδενισμού του Θεού και τοποθέτησής Του εκτός του δημόσιου βίου, των σχολείων, της οικογένειας. Οι άνθρωποι που εργάζονται για όλα αυτά, τελικά, δεν εκμηδενίζουν τον Θεό, αλλά τον εαυτό τους. Βρίσκονται σε σύγχυση, γιατί είναι απομακρυσμένοι από τον Θεό, την Εκκλησία και τους Αγίους. Όσοι επιχειρούν να νομιμοποιήσουν την αμαρτία, όσοι επιχειρούν, ακόμα και Συνταγματικώς, να θέσουν εκ ποδών την Εκκλησία και ομιλούν για ουδετεροθρησκεία, που σημαίνει αδιαφορία για τον Θεό, είναι δυστυχείς”.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Σεβ. Μητροπολίτης και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος:, με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικολάου: “Μας ευχαριστεί ο Άγιος Νικόλαος για την ενότητα, που σφυρηλατούμε, με επίκεντρο την Ορθόδοξη πίστη μας. Θα μιλούσε τούτες τις μέρες στους ιερείς μας και θα τους στήριζε ηθικά, υπενθυμίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιοι τα έβαλαν με την Εκκλησία δεν είχαν καλό τέλος, νικήθηκαν όσοι περιφρονούν το έργο των Ιερέων, το έργο της μάνας του λαού, της Εκκλησίας μας. Θα τους έδινε κουράγιο και δύναμη και θα τους έλεγε ότι, όπως και στην δική του εποχή, μετά τον Θεό, η Σύνοδος των Επισκόπων, που είναι Πατέρες πατέρων, είναι αυτή που στηρίζει και προστατεύει τους Ιερείς. Πατέρες πατέρων είμαστε, αυτούς υπερασπιζόμαστε και αυτούς θα υπερασπιστούμε πάση θυσία, για να μην περιφρονηθούν, να μην νιώσουν ότι σ’ αυτόν τον μαρτυρικό τόπο, στον οποίο εργάζονται θυσιαστικώς, είναι παραγκωνισμένοι. Είθε να φανούμε άξιοι των περιστάσεων!».

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων