03/12/2018 03/12/2018 Δεκάδες παιδιά, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, ανταποκρίθηκαν το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, ενόψει Χριστουγέννων, στη πρόσκληση του Κέντρου Στήριξης Οικογενειών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (ΚΕΣΟ),  να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Αττικούλης πανηγυρίζει: Ρόδα είναι και γυρίζει!!!». Η παράσταση ήταν προσφορά προς το ΚΕΣΟ του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση» της σκηνοθέτου και Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του θεάτρου της...
03 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:22

Στην “Ανώτατη Τροχονομιακή Σχολή” τα παιδιά του ΚΕΣΟ

Διαδώστε:
Στην “Ανώτατη Τροχονομιακή Σχολή” τα παιδιά του ΚΕΣΟ

Δεκάδες παιδιά, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, ανταποκρίθηκαν το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, ενόψει Χριστουγέννων, στη πρόσκληση του Κέντρου Στήριξης Οικογενειών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (ΚΕΣΟ),  να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Αττικούλης πανηγυρίζει: Ρόδα είναι και γυρίζει!!!».

Η παράσταση ήταν προσφορά προς το ΚΕΣΟ του θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση» της σκηνοθέτου και Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του θεάτρου της «Ελεύθερης Έκφρασης», κας Μαίρης Ιγγλέση. Τα κείμενα έγραψε η βραβευμένη θεατρική συγγραφέας και ηθοποιός Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη (η οποία έχει τιμηθεί με το Βραβείο Καινοτομίας για την προσέγγιση των παιδιών, στην κυκλοφοριακή ασφάλεια – Βρυξέλλες 2015). Ήταν ένα βιωματικό, διαδραστικό έργο με πολλαπλά μηνύματα, στην παράσταση έπαιξαν όλα τα παιδιά!!!

Στόχος του έργου είναι, η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και η ευαισθητοποίηση των αυριανών οδηγών, αλλά και η ενδυνάμωση του ψυχισμού και της αυτοπεποίθησης των παιδιών και εντάσσεται εκ μέρους του ΚΕΣΟ, στο πλαίσιο του Προγράμματος παιδικής προστασίας «Παι.δ.ε.ς 100 +», που υλοποιεί αυτή την περίοδο το ΚΕΣΟ. Με πολύ γέλιο, δράση, χιούμορ και παιχνίδια, μουσική και πολύ χορό, μικροί ευαισθητοποιήθηκαν, έμαθαν πώς να συμπεριφερόμαστε σωστά ως μελλοντικοί οδηγοί και ως πεζοί, δίνοντας το καλό παράδειγμα και στους μεγάλους.

Διαδραστικά 100 θεατές μικροί και μεγάλο όλοι μαζί, δημιούργησαν την καλύτερη «Ανωτάτη Τροχονομιακή Σχολή»!. Την παράσταση μέχρι σήμερα έχουν παρακολουθήσει πολλά σχολεία, λόγο του εκπαιδευτικού της χαρακτήρα. Η δωρεάν είσοδος ίσχυσε για όλους (παιδιά και συνοδούς). Το ΚΕΣΟ με το θέατρο Ελεύθερη Έκφραση έχουν μια μακρόχρονη συνεργασία που χρονολογείται από το 2014-2015. Στο τέλος, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη μετέφερε προς όλους τις ευχές για καλό μήνα & Καλά Χριστούγεννα του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, του αναπληρωτή προέδρου κ. Αγαθάγγελου και των μελών του ΔΣ του ΚΕΣΟ. Ευχαρίστησε από καρδιάς την Διευθύντρια του θεάτρου & πρωταγωνίστρια κα Μαίρη Ιγγλέση, την συγγραφέα του έργου κα Ειρήνη Κουτσάφτη, τους υπόλοιπους ηθοποιούς, την κα Άννα Πετρίδη υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Αττικής οδού η οποία έχει συμβάλει στο να ανέβει, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό έργο, τους μικρούς θεατές, τους γονείς, που έφεραν τα παιδιά τους να απολαύσουν την παράσταση και την υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΚΕΣΟ κα Πόπη Ζούλια, που μερίμνησε για την συγκέντρωση των συμμετεχόντων, στη παράσταση. Η αυλαία έπεσε, με σχεδόν, όλα τα παιδιά επί σκηνής με χορό και τραγούδι από τον Αττικούλη. Λίγο πριν αναχωρήσουν τα παιδία τους απομιμήθηκε τιμητικό δίπλωμα της Τροχoνομικής σχολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων