05/01/2019 05/01/2019 Την Ιερά μητρόπολη Σύρου επισκέπτεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με αφορμή την εορτή των Θεοφανείων. Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στην Σύρο σήμερα το πρωί με το πλοίο της γραμμής, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, ενώ τους υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος,...
05 Ιανουαρίου, 2019 - 13:15

Στη Σύρο για τα Θεοφάνεια ο Αρχιεπίσκοπος

Διαδώστε:
Στη Σύρο για τα Θεοφάνεια ο Αρχιεπίσκοπος

Την Ιερά μητρόπολη Σύρου επισκέπτεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με αφορμή την εορτή των Θεοφανείων. Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στην Σύρο σήμερα το πρωί με το πλοίο της γραμμής, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, ενώ τους υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γεώργιος Μαραγκός, Τοπικές Αρχές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ο Μητροπολίτης Σύρου καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο χαρακτηρίζοντάς τον «Αρχιεπίσκοπο της αγάπης» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κοινωνικό του έργο, ενώ υπογράμμισε πως είναι τιμητική, για το νησί, η επίσκεψή του. Ο Αρχιεπίσκοπος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου και αναφέρθηκε στην αξιόλογη προσωπικότητά του, ενώ έκανε λόγο για την σημαντική ιστορία της Ερμούπολης. Μίλησε, επίσης, για την αξία της συνεργασίας και ευχήθηκε η αυριανή επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας να στείλει το μήνυμα πως με συνεργασία μπορούμε να επιτύχουμε μεγάλα πράγματα. Αύριο το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος θα τελέσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σύρου και στη συνέχεια θα τελεσθεί η ακολουθία του καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του νησιού παρουσία του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων