09/11/2018 09/11/2018 Μετά το σάλο που έχει προκληθεί και τις αναταραχή στους κόλπους της Εκκλησίας, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος συγκαλείται εκτάκτως την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, προκειμένου να αποφανθεί σχετικά με την συμφωνία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στη ημερήσια διάταξη της Ιεραρχίας θα πραγματοποιηθεί εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών...
09 Νοεμβρίου, 2018 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2018 - 15:13

Συγκαλείται εκτάκτως η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος

Διαδώστε:
Συγκαλείται εκτάκτως η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος

Μετά το σάλο που έχει προκληθεί και τις αναταραχή στους κόλπους της Εκκλησίας, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος συγκαλείται εκτάκτως την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, προκειμένου να αποφανθεί σχετικά με την συμφωνία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στη ημερήσια διάταξη της Ιεραρχίας θα πραγματοποιηθεί εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με θέμα: “Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Πολιτείας επί του Θέματος της Εκκλησιαστικής περιουσίας”. Μετά την εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε αυτούς που έχουν ήδη εκφράσει ανοικτά τη διαφωνία τους.

Ήδη πάντως, οι Μητροπολίτες που συμμετέχουν στην Ιεραρχία φέρονται διχασμένοι ως προς την συμφωνία, ενώ δέχονται ήδη πιέσεις από τους κληρικούς να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις για την ακύρωσή της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων