02/10/2018 02/10/2018 Συνεδριάζει από το πρωί της Τρίτη 2 Οκτωβρίου η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, με σειρά θεμάτων που θα απασχολήσουν τους Μητροπολίτες. Οι συνεδριάσεις της Ιεραρχίας θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή οπότε και θα εκλεγεί ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου...
02 Οκτωβρίου, 2018 - 9:52

Αρχισε η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου

Διαδώστε:
Αρχισε η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου

Συνεδριάζει από το πρωί της Τρίτη 2 Οκτωβρίου η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, με σειρά θεμάτων που θα απασχολήσουν τους Μητροπολίτες.

Οι συνεδριάσεις της Ιεραρχίας θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή οπότε και θα εκλεγεί ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, θα προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους και θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Θα ακολουθήσει η εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.

Κατόπιν θα παρουσιασθούν οι Εκθέσεις Πεπραγμένων των Συνοδικών Επιτροπών για το εκκλησιαστικό έτος 2017-2018 υπό των Σεβασμιωτάτων Προέδρων αυτών και θα ακολουθήσει συζήτηση. Mετά το διάλειμμα θα συμπληρωθεί ο κατάλογος των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων.

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, ώρα 9:00, θα αναγνωσθούν και θα επικυρωθούν τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης θα παρουσιάσει Εισήγηση με θέμα: «Το χθες, το σήμερα και το αύριο του τόπου μας: μια εκκλησιαστικοκοινωνική προσέγγιση». Μετά από την Εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.

Την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου, ώρα 9:00, θα αναγνωσθούν και θα επικυρωθούν τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας. Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος θα αναγνώσει την Εισήγησή του με θέμα: «Μελετώμενες συνταγματικές αλλαγές και οι θέσεις της Εκκλησίας μας». Μετά από την Εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου θα γίνει κατ’ αρχάς η ανάγνωση και επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας και στη συνέχεια η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση της κενής Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Τέλος, θα προβεί στην ψήφιση Κανονισμών και θα ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων