13/12/2018 13/12/2018 Αυλαία  σήμερα για την τριήμερη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μία εκ των κρισιμοτέρων των τελευταίων ετών. Ως κεντρική ιδέα της ΔΙΣ, και υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων,  αποτυπώνεται η αποφασιστικότητα της Εκκλησίας να μην κάνει πίσω στο μισθολογικό καθεστώς των Κληρικών, θέση την οποία θεωρούν ως “κόκκινη γραμμή” οι Ιερείς. Το λόγο πλέον...
13 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:16
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2018 - 16:07

Ολοκληρώθηκε σήμερα η ΔΙΣ- Συνεχίζεται ο διάλογος

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε σήμερα η ΔΙΣ- Συνεχίζεται ο διάλογος

Αυλαία  σήμερα για την τριήμερη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μία εκ των κρισιμοτέρων των τελευταίων ετών.

Ως κεντρική ιδέα της ΔΙΣ, και υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων,  αποτυπώνεται η αποφασιστικότητα της Εκκλησίας να μην κάνει πίσω στο μισθολογικό καθεστώς των Κληρικών, θέση την οποία θεωρούν ως “κόκκινη γραμμή” οι Ιερείς.

Το λόγο πλέον έχει η 8 μελής επιτροπή που ορίστηκε, και την  οποία απαρτίζουν οι μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος, Πατρών Χρυσόστομος, Κορίνθου Διονύσιος, ο αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Παπαθωμάς, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο π. Γεώργιος Σελλής, πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, ο κ. Βασίλειος Κονδύλης, επίκουρος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου, νομικός σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να προσκαλεί αρχιερείς και επιστήμονες (κληρικούς και λαϊκούς), οι οποίοι κατέχουν ειδικές γνώσεις επί των προς συζήτηση θεμάτων.

Στο Μαξίμου, επιθυμούν να κλείσει το θέμα με όσο το δυνατόν χαμηλότερο πολιτικό κόστος, και για το λόγο αυτό θα συνεχίσουν το διάλογο, ο οποίος αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν.

Οι Κληρικοί της Κρήτης, από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι θα μεταβούν στο  Φανάρι στις 20 Δεκεμβρίου 2018, προκειμένου να ενημερώσουν την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, για τις θέσεις της Εκκλησίας Κρήτης” στα τρέχοντα εκκλησιαστικά ζητήματα.

Τα μέλη της Αντιπροσωπείας θα είναι τα ίδια που πραγματοποίησαν και τις συναντήσεις με Υπουργό Παιδείας, Αρχηγούς Κομμάτων και Βουλευτές της Κρήτης στην Αθήνα στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2018

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων