21/09/2018 21/09/2018 Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο πλαίσιο των συνεργασιών με άλλους φορείς και Ιδρύματα, που έχει αναπτύξει ώστε να βοηθήσει μέλη ευάλωτων οικογενειών, να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία σχετικά με Υποτροφίες & μαθήματα δεξιοτήτων, ανακοινώνει τα ακόλουθα: Πρώτον: Για πέμπτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων θα...
21 Σεπτεμβρίου, 2018 - 12:25

Υποτροφίες του ΚΕΣΟ γύρω από μαθήματα δεξιοτήτων

Διαδώστε:
Υποτροφίες του ΚΕΣΟ γύρω από μαθήματα δεξιοτήτων

Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο πλαίσιο των συνεργασιών με άλλους φορείς και Ιδρύματα, που έχει αναπτύξει ώστε να βοηθήσει μέλη ευάλωτων οικογενειών, να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία σχετικά με Υποτροφίες & μαθήματα δεξιοτήτων, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Πρώτον: Για πέμπτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων θα προσφέρει τρεις υποτροφίες για τα τμήματα επαγγελματικών δεξιοτήτων, που διαθέτει η Σχολή. Κατά προτίμηση θα προσφέρει υποτροφίες σε νέους & νέες, που δεν τα κατάφεραν με την διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων, αλλά και σε απόφοιτους των τμημάτων Ονυχοπλαστικής & μανικιούρ –πεντικιούρ του ΚΕΣΟ.
Οι ενδιαφερόμενες / ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με την Διεύθυνση & την Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΕΣΟ, ώστε να λάβουν το παραπεμπτικό.

Δεύτερον: Προσφέρεται μια Υποτροφία Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) είναι Ν.Π.Δ.Δ. το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και διαχειρίζεται το Κληροδότημα της Ιφιγένειας Ανδρ. Συγγρού. Η Υποτροφία προσφέρεται για τρίτη συνεχή χρονιά. Είναι σεμιναριακού τύπου διαρκείας 120 ωρών γύρω από θέματα: όπως η δενδροκομία, το μάρκετινγκ τροφίμων, τα φυτικά καλλυντικά, τα αρωματικά & φαρμακευτικά φυτά, η τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, τα συστήματα άρδευσης, η ποτοποιία, οι εναλλακτικές καλλιέργειες, η μελισσοκομία, η μελισσοθεραπεία, η καλλιέργεια μανιταριών, η ελαιοκομία, η εκτροφή & μεταποίηση σαλιγκαριών, οι βιολογικές καλλιέργειες, η αμπελουργία –Οινολογία, Ανθοκομία & Κακοτεχνία, Αρωματοθεραπεία & Αιθέρια Ελαία, Αγροβιοτεχνίες. Την υποτροφία μπορούν να αξιοποιήσουν νέοι και νέες, αλλά και άνεργοι Ενήλικες, που αναζητούν μια δεύτερη εργασιακή ευκαιρία. Οι συγκεκριμενοι, δεν θα πρέπει να έχουν ωφεληθεί, άλλη φορά στο παρελθόν, από τις υποτροφίες του ΚΕΣΟ. Θα πρέπει να πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια των οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Οι ενδιαφερόμενοι / ενδιαφερόμενες την επιλογή του σεμιναρίων κύκλων μπορούν να κάνουν από την ιστοσελίδα του Ι.Γ.Ε. (http://ige.gr/index.php/el/contact/registration) και ακολούθως να έρθουν σε επαφή με την Διεύθυνση & την Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΕΣΟ, ώστε να λάβουν το παραπεμπτικό.

Τρίτον: Εκμάθηση Η/Υ – Πρόγραμμα μέσω του προγράμματος E-GNOSIS της EQUAL SOCIETY. ( Η ΜΚΟ EQUAL SOCIETY είναι εταίροι με το ΚΕΣΟ στο πρόγραμμα «Στέγαση & Επανένταξη» του Υπ. Εργασίας).
Εν προκειμένω κάνει προετοιμασία για το ICT SKILLS – και προσφέρει αναγνωρισμένο δίπλωμα και αποδεκτό για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και οι υποψήφιοι πληρώνουν το παράβολο των εξετάσεων. Υπάρχουν οι ακόλουθες επιλογές:
Α) για τις 3 ενότητες (Word – Excel- Internet) με κόστος 145 ευρώ για εξέταστρα (δωρεάν δίδακτρα) συνολικά 20 ωρών.
Β) για τις 6 ενότητες (Word – Excel – Internet – Access – PowerPoint – Windows) με κόστος 280 ευρώ για εξέταστρα (δωρεάν δίδακτρα) συνολικά 40 ωρών
Για τις 3 ενότητες προσφέρεται είτε σε διάστημα 1 εβδομάδας (πέντε 4ωρα ή δύο 2 ώρα ανά εβδομάδα για 1 μήνα).
Δίδονται δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό (e-book) και τεστ προσομοίωσης για χρήση στο σπίτι (mock test).
Η αίτηση, υποβάλλεται ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα www.e-gnosis.grκαι όταν ειδοποιηθεί ο ενδιαφερόμενος από την equal society καταθέτει στα γραφεία φωτοτυπία ταυτότητας και βεβαίωση ανεργίας (αν υπάρχει) και για τους φοιτητές και φοιτητικό πάσο ΜΚΟ EQUAL SOCIETY Σταδίου 48 & Σανταρόζα, 7ος Όροφος Αθήνα, τηλ 2117051841, Φαξ: 2117951002 email: [email protected]

Τέταρτο: Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ) ανακοινώνει ότι από τον Οκτώβριο 2018 θα οργανώσει για τους φίλους και τις φίλες του νέα τμήματα ΔΩΡΕΆΝ ΕΚΜΆΘΗΣΗΣ της ρωσικής, της ιταλικής, της γαλλικής, της ισπανικής και της γερμανικής γλώσσας
Όλα τα μαθήματα είναι για αρχαρίους, θα γίνονται ένα δίωρο την εβδομάδα, στα
γραφεία μας (Βουλής 44Α, 1ος όροφος, Πλατεία Συντάγματος) και θα διαρκέσουν
μέχρι το τέλος ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019.

Όσοι/ες φίλοι/ες ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν, παρακαλούνται να αποστείλουν σχετικό e-mail στο [email protected], για να λάβουν γραπτώς αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και την σχετική αίτηση.
Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 12 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2018 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όσοι / όσες ενημερωθούν για τον σχετικό κύκλο από το ΚΕΣΟ θα πρέπει να το αναφέρουν στη αίτηση τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων