21/12/2023 21/12/2023 Περίπου 100 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Μάνδρας, σε δύο ομάδες, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου την Ι. Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης και το Διορθόδοξο Κέντρο. Οι συνεργάτιδες και οι συνεργάτες του Κέντρου είχαν τη χαρά να υποδεχτούν και να ξεναγήσουν τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές και καθηγήτριες. Στο...
21 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:42
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2023 - 12:48

100 μαθητές και μαθήτριες από το 1ο Γυμνάσιο Μάνδρας στο Διορθόδοξο Κέντρο

Διαδώστε:
100 μαθητές και μαθήτριες από το 1ο Γυμνάσιο Μάνδρας στο Διορθόδοξο Κέντρο

Περίπου 100 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Μάνδρας, σε δύο ομάδες, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου την Ι. Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης και το Διορθόδοξο Κέντρο.

Οι συνεργάτιδες και οι συνεργάτες του Κέντρου είχαν τη χαρά να υποδεχτούν και να ξεναγήσουν τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές και καθηγήτριες. Στο καθολικό του Μοναστηριού τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ιστορία και την προσφορά της Ι. Μονής, όπως και για το θεολογικό περιεχόμενο της βυζαντινής αγιογραφίας και αρχιτεκτονικής του ναού.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του Διορθοδόξου Κέντρου και πληροφορήθηκαν για τους σκοπούς και τις δραστηριότητές του και ιδιαίτερα για τα εκπαιδευτικά του προγράμματα.

Τέλος, τα παιδιά επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη του Κέντρου, όπου είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη σημασία και τον τρόπο λειτουργίας μιας βιβλιοθήκης και συζήτησαν θέματα σχετικά με την ιστορία του βιβλίου και των βιβλιοθηκών. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με κέρασμα, θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και καλή πρόοδο. Τους μαθητές και μαθήτριες συνόδευαν η υποδιευθύντρια κ. Αλεξάνδρα Αγγέλου, οι κυρίες Μαρία Μπαρμπέρη, Θεοδοσία Μαλιγιάννη, Αικατερίνη Ντάκου, Αικατερίνη Παπαχριστοδούλου και ο κύριος Χρήστος Τσιαράπας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων