16/02/2023 16/02/2023 Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την ημέρα που ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ενθρονίστηκε Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών ως ο 20ός Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος από της ανακηρύξεως του αυτοκεφάλου της. Ο από Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμος (Λιάπης) εξελέγη από της Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος...
16 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2023 - 13:34

15η επέτειος Ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Διαδώστε:
15η επέτειος Ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την ημέρα που ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ενθρονίστηκε Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών ως ο 20ός Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος από της ανακηρύξεως του αυτοκεφάλου της.

Ο από Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμος (Λιάπης) εξελέγη από της Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 7 Φεβρουαρίου 2008 σε διαδοχή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου.

Στον εμπνευσμένο Ενθρονιστήριο Λόγο του ο Μακαριώτατος είχε κάνει έκκληση τότε προς όλους ώστε να συστρατευθούν σε κοινούς στόχους. Αυτούς τους κοινούς στόχους, δεκαπέντε χρόνια μετά, συνεχίζει να υπηρετεί ευρισκόμενος στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Παρακολουθήστε το βίντεο από την ενθρόνιση του Μακαριωτάτου:

Με αφορμή την ημέρα το ope.gr προβάλει εκ νέου τη συνέντευξή στην Pemptousia.tv του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στον Δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο για τα βιώματά του από τον Όσιο Λουκά τον εν Στειρίω στην Ιερά Μονή του στη Βοιωτία, όπου ήταν Ηγούμενος και Μητροπολίτης προτού γίνει Αρχιεπίσκοπος.

Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς 

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη 

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε επίσης: 

15 χρόνια Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τα “πέτρινα” χρόνια της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων, του μεταναστευτικού, του COVID 19 (ΦΩΤΟ)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Θεία Λειτουργία για τα 15 χρόνια στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων