09/06/2021 09/06/2021 Συνεχίζονται και αυτή τη εβδομάδα οι Συνοδικές και Περιφερειακές εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως τηρουμένων πάντοτε των προβλεπομένων μέτρων προφυλάξεως κατά του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 11 Ιουνίου, η Ιερά Μητρόπολη Πατρών θα υποδεχθεί τα οστά του Εθνεγέρτου Μητροπολίτου Παλαιών Πατρών Γερμανού, τα...
09 Ιουνίου, 2021 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2021 - 18:16

1821-2021: Συνεχίζονται οι Συνοδικές και Περιφερειακές εκδηλώσεις της Εκκλησίας

Διαδώστε:
1821-2021: Συνεχίζονται οι Συνοδικές και Περιφερειακές εκδηλώσεις της Εκκλησίας

Συνεχίζονται και αυτή τη εβδομάδα οι Συνοδικές και Περιφερειακές εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως τηρουμένων πάντοτε των προβλεπομένων μέτρων προφυλάξεως κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 11 Ιουνίου, η Ιερά Μητρόπολη Πατρών θα υποδεχθεί τα οστά του Εθνεγέρτου Μητροπολίτου Παλαιών Πατρών Γερμανού, τα οποία φυλάσσονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της γενέτειράς του, της Δημητσάνας. Η επίσημη υποδοχή θα γίνει στις 19:00 μπροστά στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Την Κυριακή 13 Ιουνίου, η Ιερά Μητρόπολη Πατρών θα τιμήσει τον Παλαιών Πατρών Γερμανό με την τέλεση Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου. Στη συνέχεια θα τελεσθεί το Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του ηρωικού Μητροπολίτου. Τα οστά του θα παραμείνουν στην Πάτρα μέχρι τη Δευτέρα 14 Ιουνίου. Όπως είναι γνωστό, ο αοίδιμος Ιεράρχης ετελειώθη εν Κυρίω στο  Ναύπλιο το 1826.

Όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν τηλεοπτικώς και διαδικτυακώς από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «Ο ΛΥΧΝΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 1821 μπορείτε να επισκέπτεστε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, που ειδικώς δημιουργήθηκε για το σύνολο των επετειακών δράσεων του έτους αυτού, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: FacebookTwitterInstagram, Youtube (@ekklisia1821).

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων