20/11/2020 20/11/2020 Με αφορμή το διήμερο 19 και 20 Νοεμβρίου, που είναι αφιερωμένο στη μάχη κατά της παιδικής κακοποίησης και στα δικαιώματα των παιδιών, οι υπεύθυνοι της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών, που κάνει εξαιρετικό έργο σε νοσοκομεία και ιδρύματα φροντίδας, καταγράφουν τις σκέψεις τους σχετικά και αναφέρονται στις δράσεις τους. Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής: 19 και...
20 Νοεμβρίου, 2020 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2020 - 13:17

19-20/11 Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης και για τα δικαιώματα των παιδιών

Διαδώστε:
19-20/11 Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης και για τα δικαιώματα των παιδιών

Με αφορμή το διήμερο 19 και 20 Νοεμβρίου, που είναι αφιερωμένο στη μάχη κατά της παιδικής κακοποίησης και στα δικαιώματα των παιδιών, οι υπεύθυνοι της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών, που κάνει εξαιρετικό έργο σε νοσοκομεία και ιδρύματα φροντίδας, καταγράφουν τις σκέψεις τους σχετικά και αναφέρονται στις δράσεις τους.

Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

19 και 20 Νοεμβρίου. Δύο ημέρες αφιερωμένες στα παιδιά ∙ την πηγή της αγάπης, του γέλιου και της χαράς στη ζωή μας. Δυο ημέρες, όμως, που τιμούνται, γιατί δυστυχώς υπάρχουν παιδιά που δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Παιδιά που πεινάνε, κακοποιούνται, εργάζονται ή ζουν σε χώρες που κυριαρχεί ο πόλεμος. Παιδιά που ζουν χωρίς δικαιώματα και που δεν έχουν φωνή για να τα διεκδικήσουν.

Η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών», από το 2003 δίνει τον δικό της αγώνα, για να σταθεί κοντά σε αυτά τα παιδιά στα Νοσοκομεία της Αττικής. Εκπαιδευμένοι εθελοντές της «Διακονίας» μέσα από τις ατομικές βάρδιες φροντίδας και τις δράσεις Δημιουργικής Απασχόλησης και Ψυχαγωγίας, γίνονται μια αγκαλιά για δεκάδες κακοποιημένα/παραμελημένα παιδιά και ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, και συμβάλλουν στην πρόσβαση τους σε κάποια από τα δικαιώματα που δυστυχώς στερούνται. Ένα χάδι, μια στοργική αγκαλιά αλλά και τη δυνατότητα να μπορούν με ασφάλεια να παίξουν, να εκφραστούν, να συνεργαστούν με τους εθελοντές και μεταξύ τους, να γίνουν πιο εξωστρεφή, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να εμπιστευτούν τον εαυτό τους, να μάθουν καινούργια πράγματα και να αποκτήσουν δεξιότητες».

Στο τέλος της ανακοίνωσης, οι υπεύθυνοι αναφέρονται σε αυτό που, ακράδαντα, πιστεύουν, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στο έργο τους:

«Πίσω από κάθε παιδί που πιστεύει στον εαυτό του υπάρχει ένας ενήλικας που πίστεψε πρώτα σε αυτό». Και τα παιδιά των Νοσοκομείων έχουν μεγάλη ανάγκη από έναν άνθρωπο να πιστέψει σε αυτά.

Μπορείς να γίνεις εσύ αυτός ο άνθρωπος για τα παιδιά των Νοσοκομείων!

Γίνε εθελοντής στη “Διακονία” και μάθε τον τρόπo!»

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων