11/05/2023 11/05/2023 Ήταν το 1963 όταν η Εικόνα Άξιον Εστί, εξήλθε για πρώτη φορά από το Άγιο Όρος και  μεταφέρθηκε στην Μητρόπολη Αθηνών για την ευλογία του λαού με αφορμή τη χιλιετηρίδα της Αθωνικής Πολιτείας. Η εικόνα είχε τεθεί προς προσκύνηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τη Μητρόπολη Αθηνών. Στη φωτογραφία μπορείτε...
11 Μαΐου, 2023 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2023 - 19:24

1963: Όταν ο Βασιλιάς Παύλος έκλινε το γόνυ στο Άξιον Εστί (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
1963: Όταν ο Βασιλιάς Παύλος έκλινε το γόνυ στο Άξιον Εστί (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν το 1963 όταν η Εικόνα Άξιον Εστί, εξήλθε για πρώτη φορά από το Άγιο Όρος και  μεταφέρθηκε στην Μητρόπολη Αθηνών για την ευλογία του λαού με αφορμή τη χιλιετηρίδα της Αθωνικής Πολιτείας.

Η εικόνα είχε τεθεί προς προσκύνηση στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Στη φωτογραφία μπορείτε να διακρίνετε τον βασιλιά Παύλο να σκύβει ταπεινά, να γονατίζει και να ασπάζεται την Ιερά Εικόνα.

Η μεταφορά της αγίας εικόνας το 1963 στην Αθήνα προσέλαβε μεγαλοπρέπεια ανάλογη με τους βυζαντινούς θρησκευτικούς εορτασμούς.

Χιλιάδες κόσμου συνέρρευσαν στους δρόμους από όπου πέρασε η ιερά πομπή και ψάλλοντας ύμνους υποδέχθηκαν με συγκίνηση την εικόνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων