12/07/2019 12/07/2019 Την Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ετίμησε την μνήμη του μακαριστού και επί 43 χρόνια Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου.       Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος, πιστός στις αρχές και στις...
12 Ιουλίου, 2019 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2019 - 17:13

Αγαθή μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου

Διαδώστε:
Αγαθή μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου

Την Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ετίμησε την μνήμη του μακαριστού και επί 43 χρόνια Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου.

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος, πιστός στις αρχές και στις δεσμεύσεις του για την απόδοση της οφειλόμενης τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον άμεσο προκάτοχό του, χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στην ιερά Μονή του αγίου Αποστόλου Σίλα Καβάλας.

Ακολούθως, ο Σεβ. κ. Στέφανος μαζί με τον ιερό Κλήρο ετέλεσε μνημόσυνο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου, ο οποίος ευρίσκεται στο προαύλιο του μοναστηριού, ακριβώς στο σημείο που ο ίδιος υπέδειξε στους συνεργάτες του πριν τον θάνατό του. Η προσευχή του και η μεγάλη πνευματική προσφορά του προς την τοπική Εκκλησία, ας αποτελούν αιτία αγαθής μνήμης και ευγνωμοσύνης. Ο Θεός να τον αναπαύει!

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων