31/01/2022 31/01/2022 Στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως ιερούργησε χθες ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος. Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Παπαγιάννης, από τον ναό του αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας, της μητροπόλεως Πειραιώς, ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου και ο διάκονος Γεώργιος Βάρσος εκ των κληρικών του ναού, ενώ συμπροσευχόμενος μετείχε ο πρεσβύτερος Αθανάσιος Κολοκυθάς εκ του...
31 Ιανουαρίου, 2022 - 10:32
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2022 - 10:35

Αγία Μαρίνα Ηλιούπολη: Μνημόσυνο για τον μακαριστό Χριστόδουλο και τους ήρωες των Ιμίων

Διαδώστε:
Αγία Μαρίνα Ηλιούπολη: Μνημόσυνο για τον μακαριστό Χριστόδουλο και τους ήρωες των Ιμίων

Στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως ιερούργησε χθες ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Παπαγιάννης, από τον ναό του αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας, της μητροπόλεως Πειραιώς, ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου και ο διάκονος Γεώργιος Βάρσος εκ των κληρικών του ναού, ενώ συμπροσευχόμενος μετείχε ο πρεσβύτερος Αθανάσιος Κολοκυθάς εκ του Δωρικού, της μητροπόλεως Φωκίδος.
Το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών αναγνώσθηκε αντί κηρύγματος.

Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ιερό Μνημόσυνο για τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο, τους Έλληνες αξιωματικούς που έπεσαν στα Ίμια στις 31.1.1996 και ακόμα έξι κεκοιμημένους ενορίτες.

Ο μητροπολίτης Θεόκλητος αμέσως μετά, προσφωνώντας το εκκλησίασμα είπε:

“Τα ιερά Μνημόσυνα δεν είναι κοινωνικές υποχρεώσεις, αλλά προσευχή της κοινότητας των πιστών προς τον Κύριο μας να συγχωρεί και να κατατάσει μετά των αγίων και των δικαίων τους κεκοιμημένους αδελφούς μας. Ο θάνατος είναι το μόνο σίγουρο πράγμα στην ζωή μας, αρκεί να μας βρει εν μετανοία, να μας βρει εν εξομολογήσει και να μας βρει μέσα στην χάρη του αγίου Θεού.

Ο Θεός να αναπαύει τους αδελφούς μας και να τους συγχωρεί τα εκούσια και ακούσια αμαρτήματα.

Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω μέσα από την καρδία μου τον προϊστάμενο του ναού, τον πατέρα Σεραφείμ, αλλά και το συμβούλιο του ναού που κάθε χρόνο δεν λησμονούν να τελούν το μνημόσυνο του μεγάλου αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος πριν από 14 χρόνια έφυγε από αυτό τον μάταιο κόσμο. Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου γιατί με προσκάλεσαν για μιά ακόμα χρονιά να προστώ της σημερινής Θείας Λειτουργίας και του ιερού μνημοσύνου του αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, καθώς υπήρξα πνευματικό του παιδί.
Ευχαριστίες εκφράζω στον ποιμενάρχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την ευλογία και την κυριαρχική Του άδεια να ιερουργώ στην επαρχία του και να τελέσω και σήμερα την Θεία Λειτουργία μαζί Σας.

Επιτρέψτε μου δε να πω σε όλους Σας, ότι εκείνοι που λησμονούν τους ευεργέτες τους είναι κατάπτυστοι, γιατί η αχαριστία είναι το χειρότερο αμάρτημα που έχει ο άνθρωπος πάνω στον κόσμο. Εδώ οι ιερείς, οι επίτροποι, όλη η ενορία, ευγνωμονείτε και προσεύχεστε και για τον μακαριστό ποιμενάρχη Σας, αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, όπως κάνετε για όλους τους αρχιεπισκόπους που ποίμαναν την ενορία από της ιδρύσεως της, και Σας πρέπει δίκαιος έπαινος.

Εύχομαι εις όλους υγεία, ευλογία και ο Θεός να δώσει γρήγορα να απαλλαγούμε από τα προβλήματα της πανδημίας και όλα τα άλλα, που έχουν ενσκήψει τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων