09/01/2022 09/01/2022 Μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Ο Αρχιεπίσκοπος με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε τα μέλη και αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο και σπουδαίο έργο που επιτελούν. Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ κ. Λεωνίδας Ραπτάκης και τα μέλη ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο για τη θερμή...
09 Ιανουαρίου, 2022 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2022 - 14:51

Αγιά Σοφιά και Ουκρανικό στη συζήτηση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού με τον Αρχιεπίσκοπο

Διαδώστε:
Αγιά Σοφιά και Ουκρανικό στη συζήτηση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού με τον Αρχιεπίσκοπο

Μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε τα μέλη και αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο και σπουδαίο έργο που επιτελούν. Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ κ. Λεωνίδας Ραπτάκης και τα μέλη ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο για τη θερμή υποδοχή, εξέφρασαν την χαρά τους για τη συνάντηση και συζήτησαν μαζί του διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ ανέπτυξαν τις θέσεις και τις δράσεις τους.

Σημείωσαν χαρακτηριστικά: «Από τη θέση μας παλεύουμε για όλα τα ελληνικά θέματα. Μας ενδιαφέρουν και μας απασχολούν ζητήματα παιδείας, θρησκείας, γεωπολιτικής. Είμαστε δίπλα σας σε όλα τα θέματα και σε ό,τι έχει προκύψει με την Αγιά Σοφιά κι όχι μόνο», ενώ δήλωσαν την προθυμία τους να στηρίξουν και να βοηθήσουν την Ελλάδα και την Εκκλησία.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε την καλή συνεργασία που είχε με τον Πρέσβη της Αμερικής στην Ελλάδα και μίλησε για διάφορα ζητήματα, όπως είναι η αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας τονίζοντας πως «με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είμαστε μια οικογένεια. Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς, αλλά και στην αξία της ως σημαντικού χώρου πολιτισμού. Κάνοντας λόγο για το μεταναστευτικό ζήτημα σημείωσε ότι η χώρα έχει πλέον φτάσει στα όριά της και κάλεσε τις υπόλοιπες ευρωπαΪκές χώρες να βοηθήσουν και να υπάρχει συνεργασία, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με αγάπη και προσφορά.

Παρέστησαν, επίσης, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδης, ο Διευθυντής Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής, π. Αναστάσιος Βλαβιανός, ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) αποτελεί οργανισμό ο οποίος συστάθηκε το 1996 με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Απαρτίζεται από νυν και πρώην ελληνικής καταγωγής βουλευτές νομοθετικών σωμάτων της αλλοδαπής και έχει ως σκοπό: α) την επικοινωνία και ανάπτυξη των σχέσεων των εν λόγω βουλευτών με τη Βουλή των Ελλήνων, β) την ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα και την ανάπτυξη κοινής στρατηγικής σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, και γ) την προαγωγή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.
Στο πλαίσιο αυτό, η Πα.Δ.Ε.Ε. συνεργάζεται στενά με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων για την προώθηση θεμάτων που αφορούν στον απόδημο ελληνισμό.
Σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πα.Δ.Ε.Ε. συνεδριάζει στην Ελλάδα μία έως δύο φορές ετησίως, ενώ η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται κάθε δύο έτη στην Αθήνα. Έως σήμερα η Γενική Συνέλευση της Πα.Δ.Ε.Ε. έχει υιοθετήσει σημαντικά ψηφίσματα για την υποστήριξη ελληνικών θεμάτων σε διεθνές επίπεδο.

Φωτογραφίες: Eurokinissi, Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων