23/09/2022 23/09/2022 «Άγιοι του ξεριζωμού στον 20ο αιώνα» είναι ο τίτλος της Συναυλίας βυζαντινών Χορωδιών νέων, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών. Στη συναυλία θα ακουστούν ύμνοι αφιερωμένοι στον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης και τους Μάρτυρες της Μικρασιατικής καταστροφής, τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως, τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη,...
23 Σεπτεμβρίου, 2022 - 17:23
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2022 - 16:01

«Άγιοι του ξεριζωμού στον 20ο αιώνα» – Συναυλία Βυζαντινών Χορωδιών Νέων από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Διαδώστε:
«Άγιοι του ξεριζωμού στον 20ο αιώνα» – Συναυλία Βυζαντινών Χορωδιών Νέων από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

«Άγιοι του ξεριζωμού στον 20ο αιώνα» είναι ο τίτλος της Συναυλίας βυζαντινών Χορωδιών νέων, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.

Στη συναυλία θα ακουστούν ύμνοι αφιερωμένοι στον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης και τους Μάρτυρες της Μικρασιατικής καταστροφής, τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως, τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, τον Άγιο Γεώργιο Καρσλίδη, τον Άγιο Ιάκωβο (Τσαλίκη) τον εν Ευβοία και τον Άγιο Δανιήλ Κατουνακιώτη, καθώς και ύμνοι που έχουν συνθέσει Μικρασιάτες μουσικοί δημιουργοί.

Συμμετέχουν:

  • Βυζαντινός Χορός Ιδρύματος Μουσικής της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Διευθύνει ο κ. Γεώργιος Δεμελής, υπ. Διδάκτωρ Μουσικολογίας,

  • Βυζαντινή Χορωδία «Ἐν ψαλτηρίῳ»

Διευθύνει ο κ. Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, Ιδρυτής Σχολείου Ψαλτικής

  • Χορός Ψαλτών «Ενήχημα»

Διευθύνει ο κ. Σωτήριος Κουτσούρης, Εκπαιδευτικός –Πρωτοψάλτης

Τη Συναυλία διοργανώνει το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων