26/05/2022 02/06/2022 Με στόχο την προβολή της Κόνιτσας, που προσφέρει στους ταξιδιώτες μοναδικές εμπειρίες όλες τις εποχές του χρόνου, Ο Δήμος στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την εταιρεία CKStrategies, διοργάνωσε ένα ξεχωριστό ταξίδι εξοικείωσης (famtrip) για δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες από την Ελληνική αγορά. Για τρείς ημέρες οι 30 δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες  προσκεκλημένοι του Δήμου Κόνιτσας,...
26 Μαΐου, 2022 - 12:58
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2022 - 11:59

Ανάδειξη Ιερών Μονών, εκκλησιών και προσκυνημάτων στην Ήπειρο

Διαδώστε:
Ανάδειξη Ιερών Μονών, εκκλησιών και προσκυνημάτων στην Ήπειρο

Με στόχο την προβολή της Κόνιτσας, που προσφέρει στους ταξιδιώτες μοναδικές εμπειρίες όλες τις εποχές του χρόνου, Ο Δήμος στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την εταιρεία CKStrategies, διοργάνωσε ένα ξεχωριστό ταξίδι εξοικείωσης (famtrip) για δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες από την Ελληνική αγορά.

Για τρείς ημέρες οι 30 δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες  προσκεκλημένοι του Δήμου Κόνιτσας, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι τόσο από την πληθώρα και την ποικιλία των δυνατοτήτων που προσφέρει η Κόνιτσα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όσο και από το εξαιρετικά αναβαθμισμένο ξενοδοχειακό δυναμικό που διαθέτει.

Ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος παρέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σκοπός του εν λόγω γραφείου, άλλωστε, είναι η προώθηση και η ανάδειξη εκκλησιαστικών μνημείων και το έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει περίτρανα την ανάγκη ύπαρξής του. Παράλληλα γίνεται σαφές ότι είναι άκρως σημαντική η συμβολή της Εκκλησίας στην αυξηση του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στην εισροή ξένων επισκεπτών στην χώρα.

Οι ομορφιές της Κόνιτσας τους εντυπωσίασαν, αφού όπως είπαν πρόκειται για έναν τόπο «ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους» με αγέρωχα βουνά από τα ψηλότερα ίσως της Ελλάδας και το ανάγλυφο που διαθέτει εκπληκτικό. Η περιοχή έχει τεράστιες περιοχές χαρακτηρισμένες   Natura καθώς και το Γεωπάρκο του Βίκου – Αώου.

Τα ποτάμια, τα πέτρινα γεφύρια, τα Μαστοροχώρια, τα χωριά της πέτρας, το μοναστήρι της Μολυβδοσκέπαστης και η τόσο ξεχωριστή γαστρονομία της περιοχής χάρισε σε όλους εμπειρίες μοναδικές.

Η Κόνιτσα είναι τόπος ευλογημένος αφού εδώ γεννήθηκε και ο ΑγιοςΠαϊσιος, που η αγιοκατάταξή του έγινε μόλις το 2015. Ακολουθώντας τα βήματα του Αγίου οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στα δικά του μέρη… στο σπίτι του, στην εκκλησιά που έγινε η Θεοψία, στην πόλη του.

Η βιωματική αυτή εμπειρία όπως δήλωσαν θα τους ακολουθεί και σίγουρα θα επιστρέψουν.  Η Κόνιτσα έχει όλα τα δεδομένα να γίνει ο απόλυτος τουριστικός προορισμός και τις 4 εποχές του χρόνου.

Σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν να γνωρίσουν οι δημοσιογράφοι και οι τουριστικοί πράκτορες τον τόπο και να καταγράψουν αυτή τους τη εμπειρία στα ΜΜΕ που εκπροσωπούν.  Σε ότι αφορά τους τουριστικούς πράκτορες αποκόμισαν μια ολοκληρωμένη γνωριμία του, των ξενοδοχείων, των εστιατορίων αλλά και των ανθρώπων, προκειμένου να εντάξουν στα προγράμματα εκδρομών τους την Κόνιτσα και τη γύρω περιοχή.

Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου είναι η αρχή εντός προγράμματος ανάπτυξης του τουρισμού και διαμόρφωσης της τουριστικής και γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής. Μια πρωτοπόρα απόφαση του Δήμου να αναδείξει την περιοχή, τη γαστρονομία της, τον εναλλακτικό και τον θρησκευτικό τουρισμό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων