29/12/2023 30/12/2023 Με το άρθρο 122 του νόμου N. 5078/23 (ΦΕΚ 211 Α/20-12-2023), που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, όσοι κληρικοί συμπληρώνουν το 67ο έτος της ηλικίας τους μπορούν να λαμβάνουν την παροχή του εφάπαξ βοηθήματος που τους αναλογεί βάσει των χρόνων υπηρεσίας τους, όπως κάνει γνωστό ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.). Στη σχετική...
29 Δεκεμβρίου, 2023 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2023 - 21:58

Ανακοίνωση του ΙΣΚΕ για την παροχή του εφάπαξ βοηθήματος των κληρικών

Διαδώστε:
Ανακοίνωση του ΙΣΚΕ για την παροχή του εφάπαξ βοηθήματος των κληρικών

Με το άρθρο 122 του νόμου N. 5078/23 (ΦΕΚ 211 Α/20-12-2023), που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, όσοι κληρικοί συμπληρώνουν το 67ο έτος της ηλικίας τους μπορούν να λαμβάνουν την παροχή του εφάπαξ βοηθήματος που τους αναλογεί βάσει των χρόνων υπηρεσίας τους, όπως κάνει γνωστό ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.).

Στη σχετική ανακοίνωση του ο Ι.Σ.Κ.Ε. ενημερώνει ότι από το νέο έτος όσοι κληρικοί πληρούν τις προϋποθέσεις του συγκεκριμένου άρθρου μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω των Ιερών Μητροπόλεων στον ΕΦΚΑ για να λαμβάνουν το εφάπαξ βοήθημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος:

Το Δ.Σ. του ΙΣΚΕ εκφράζοντας εόρτιες ευχές για το Άγιο Δωδεκαήμερο προς τους εν Χριστώ αδελφούς συμπρεσβυτέρους και Διακόνους και ευχόμενο το νέο έτος, 2024 μ.Χ., να είναι ευλογημένο, ειρηνικό και σωτήριο, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τα εξής: 

Με το άρθρο 122 του νόμου N. 5078/23 (ΦΕΚ 211 Α/20-12-2023), που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, όσοι κληρικοί συμπληρώνουν το 67ο έτος της ηλικίας τους μπορούν να λαμβάνουν την παροχή του εφάπαξ βοηθήματος που τους αναλογεί βάσει των χρόνων υπηρεσίας τους.

Ένα πάγιο αίτημα των κληρικών, που ήταν η αποδέσμευση του εφάπαξ βοηθήματος από τη σύνταξη έγινε πράξη μετά από τις άοκνες, αποτελεσματικές και ουσιαστικές ενέργειας τόσο του Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, όσο και του Δ.Σ. της Ενώσεως Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης, η συνεργασία των οποίων υπήρξε άψογη.

Η προσπάθεια αυτή βέβαια έτυχε από την πρώτη στιγμή και της πλήρους στηρίξεως από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του οποίου η δέσμευση ήταν εκ των προτέρων θετική, κάτι για το οποίο εκφράζουμε τις άπειρες ευχαριστίες μας. 

Καθοριστική υπήρξε και η συμβολή των συνεργατών του Υφυπουργών κ. Κ. Τσακλόγλου και ιδιαιτέρως του κ. Β. Σπανάκη, στους οποίους επίσης εκφράζουμε τις ευγνώμονες ευχαριστίες μας.

Από το νέο έτος όσοι λοιπόν κληρικοί πληρούν τις προϋποθέσεις του συγκεκριμένου άρθρου μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω των Ιερών Μητροπόλεων στον ΕΦΚΑ για να λαμβάνουν το εφάπαξ βοήθημα.

Το Δ.Σ του ΙΣΚΕ καθημερινά αγωνίζεται, μεριμνά και ενεργεί υπέρ των κληρικών και των οικογενειών τους και ευελπιστούμε ότι είναι πλέον καιρός όλοι και οι κληρικοί της Εκκλησίας της Ελλάδος να ενταχθούν ουσιαστικά στο θεσμικό τους όργανο, τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος (σχετικό είναι και το υπ’ αριθ. 1597/659/29-3-2023 εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος),  όπως συμβαίνει με τους κληρικούς της Εκκλησίας της Κρήτης που όλοι είναι εγγεγραμμένοι στο δικό τους θεσμικό όργανο και κάθε χρόνο καταθέτουν τις συνδρομές τους. Έτσι η “φωνή” του  Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος,  «του κατ’ εξοχήν θεσμικού οργάνου ενιαίας μαρτυρίας και εκπροσωπήσεως του Ιερού Κλήρου εις τον σύγχρονον κόσμον», ΙΣΚΕ καθίσταται δυνατότερη και αποτελεσματικότερη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων