11/03/2021 11/03/2021 Εγκύκλιο προς τις Ιερές Μητροπόλεις και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών αποστέλει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφορικά με την φετινή “Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής”. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξαιτίας της ιδιάζουσας υγειονομικής κατάστασης, η διοργάνωση μετατίθεται “εις ευθετώτερον χρόνον”, ο οποίος θα οριστεί σε επόμενη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Η απόφαση ελήφθη στη Συνεδρία...
11 Μαρτίου, 2021 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2021 - 11:38

Αναβάλλεται η “Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής”

Διαδώστε:
Αναβάλλεται η “Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής”

Εγκύκλιο προς τις Ιερές Μητροπόλεις και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών αποστέλει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφορικά με την φετινή “Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξαιτίας της ιδιάζουσας υγειονομικής κατάστασης, η διοργάνωση μετατίθεται “εις ευθετώτερον χρόνον”, ο οποίος θα οριστεί σε επόμενη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Η απόφαση ελήφθη στη Συνεδρία της ΔΙΣ της 2ας Μαρτίου, κατόπιν σχετικούς εγγράφου του Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρός
τήν Ἱεράν Ἀρχιεπισκοπήν Ἀθηνῶν καί
τάς Ἱεράς Μητροπόλεις τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος

Ἐκ Συνοδικῆς Ἀποφάσεως, ληφθείσης ἐν τῇ Συνεδρίᾳ τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς 2ας μηνός Μαρτίου ἐ.ἔ., καί κατόπιν τοῦ ὑπ’ ἀριθ. πρωτ. 130/18.2.2021 ἐγγράφου τοῦ Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Ἀγαθαγγέλου, Γενικοῦ Διευθυντοῦ τῆς Ἀποστολικῆς Διακονίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, περί τῆς διοργανώσεως κατά τό τρέχον ἔτος τῆς «Ἑβδομάδος Ἐξωτερικῆς Ἱεραποστολῆς», γνωρίζομεν ὑμῖν ὅτι ἡ Ἱερά Σύνοδος, ἐν τῇ ῥηθείσῃ Συνεδρίᾳ Αὐτῆς, ἀπεφάσισεν ὅπως, ἕνεκα τῆς ἰδιαζούσης ὑγειονομικῆς περιστάσεως, ἐγκρίνῃ τήν κατ’ ἐξαίρεσιν μετάθεσιν τῆς διοργανώσεως τῆς ἐφετινῆς «Ἑβδομάδος Ἐξωτερικῆς Ἱεραποστολῆς» εἰς εὐθετώτερον χρόνον, τόν ὁποῖον θά ὁρίσῃ εἰς προσεχῆ Συνεδρίαν Αὐτῆς.

Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, από το 1968 και κάθε χρόνο, κατά τη Β΄ εβδομάδα των Νηστειών, η Αποστολική Διακονία διοργανώνει την Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Η «Εβδομάδα» αρχίζει την Κυριακή της Ορθοδοξίας, οπότε γιορτάζεται ο θρίαμβος της αληθινής πίστης, και έχει σκοπό να τονίσει την αναγκαιότητα του έργου της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής, να παρουσιάσει την προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος στο έργο του ευαγγελισμού των εθνών και να συγκεντρώσει τα αναγκαία μέσα για τη συνέχεια της προσπάθειας αυτής.

Για να πετύχει το σκοπό αυτό το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής ετοιμάζει κάθε χρόνο συμβολικό έντυπο υλικό, το οποίο στέλνει έγκαιρα σε όλες τις Μητροπόλεις της χώρας, προκειμένου να διοργανωθούν εκδηλώσεις ιεραποστολικού ενδιαφέροντος.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας οι πιστοί σε όλους τους ναούς της χώρας καλούνται να συνεισφέρουν για την ορθόδοξη ιεραποστολή. Το προϊόν της δισκοφορίας αυτής αποτελεί βασικό έσοδο για την οικονομική κάλυψη των πολλών αναγκών της ιεραποστολικής προσπάθειας της Εκκλησίας μας, η οποία με συνέπεια και απόλυτη αφοσίωση στον προτρεπτικό λόγο του Χριστού «Πορευθέντες ουν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη…» φροντίζει να ακουστεί το μήνυμα του Ευαγγελίου στις εσχατιές του κόσμου.

Η εξέλιξη του ιεραποστολικού έργου, συνδέεται αναπόσπαστα με την αυθόρμητη έκφραση των φιλάδελφων αισθημάτων μας προς τους νεόφυτους αδελφούς μας στην Ορθοδοξία. Πρέπει δε να έχουμε πίστη ότι «Θεού εσμέν συνεργοί» στο έργο της ιεραποστολής, για το οποίο χρειάζεται πολλή προσευχή, ειλικρινής συμβολή και πρόθυμη συμπαράσταση σε όσους κοπιάζουν και μοχθούν. Εμείς «φυτεύομεν και ποτίζομεν. Ο Θεός αυξάνει».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων