16/11/2023 16/11/2023 Συγκινημένοι αποχαιρέτησαν το μεσημέρι της Πέμτπης, 16 Νοεμβρίου, την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, κλήρος και λαός στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου. Πριν την αναχώρηση τελέστηκε Ιερά Παράκληση. Για έξι ημέρες χιλιάδες πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν, σε ένα ιστορικό γεγονός για την...
16 Νοεμβρίου, 2023 - 14:44
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2023 - 14:52

Αναχώρησε από την Αθήνα η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Αναχώρησε από την Αθήνα η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ)

Συγκινημένοι αποχαιρέτησαν το μεσημέρι της Πέμτπης, 16 Νοεμβρίου, την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, κλήρος και λαός στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου. Πριν την αναχώρηση τελέστηκε Ιερά Παράκληση. Για έξι ημέρες χιλιάδες πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν, σε ένα ιστορικό γεγονός για την Αθήνα, καθώς το ιερό θησαύρισμα ήρθε για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα. 

Άγιος Ελευθέριος – Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Η Τιμία Κάρα αναχώρησε με προορισμό το Αγρίνιο όπου στις 5 το απόγευμα θα γίνει η επίσημη υποδοχή ενώ εκεί θα παραμείνει έως και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Κατά την αναχώρηση της Τιμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου από την Αθήνα, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, για τη μεγάλη ευλογία να κομίσει το ιερό θησαύρισμα της πίστεως μας, το οποίο αποτέλεσε κατά την εξαήμερη παραμονή του πνευματική ανάσα για χιλιάδες πιστούς.

Από τις 11 Νοεμβρίου έως και σήμερα, ο ναός παρέμενε ανοιχτός όλο το 24ωρο για να προσκυνήσει ο πιστός λαός. Μάλιστα, μετά τη Θεία Λειτουργία που τέλεσε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο π. Θεμιστοκλής ανακοίνωσε ότι δόθηκε τετράωρη παράταση στο προσκύνημα για να μπορέσουν να προσκυνήσουν και όσοι δεν πρόλαβαν τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως δήλωσαν προσκυνητές στο ope.gr η έλευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου πέρα από ένα ιστορικό γεγονός, ήταν και μια πνευματική τόνωση για τους ίδιους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων