29/09/2021 29/09/2021 Την Τοποτηρητεία της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων ανέλαβε ύστερα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος. Υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος είχε κάνει δεκτή κατά τη συνεδρίασή της για το μήνα Σεπτέμβριο την επιστολή παραίτησης που είχε στείλει στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο Μητροπολίτης πρώην...
29 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2021 - 13:18

Ανέλαβε τοποτηρητής στη Θήρα ο Σύρου Δωρόθεος

Διαδώστε:
Ανέλαβε τοποτηρητής στη Θήρα ο Σύρου Δωρόθεος

Την Τοποτηρητεία της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων ανέλαβε ύστερα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος. Υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος είχε κάνει δεκτή κατά τη συνεδρίασή της για το μήνα Σεπτέμβριο την επιστολή παραίτησης που είχε στείλει στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο Μητροπολίτης πρώην Θήρας, πλέον, κ. Επιφάνιος.

Σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στη Σαντορίνη και επισκέφθηκε στο Επισκοπείο Θήρας τον Σεβασμιώτατο Γέροντα Μητροπολίτη κ. Επιφάνιο, προς τον οποίο εξέφρασε την τιμή και την αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, των Μελών της Ιεράς Συνόδου και του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Επιφάνιος υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ με αγάπη και αντήλλαξε μαζί του απόψεις για πνευματικά και εκκλησιαστικά θέματα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ την Πέμπτη θα επιστρέψει στη Μύκονο και το απόγευμα θα προστεί του Εσπερινού της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στον Ιερό Ναό Παναχράντου Χώρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων