04/03/2019 04/03/2019 Ανοικτή επιστολή προς τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών. Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης εκφράζει την απορία του για το πως ορίστηκε τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης Γλυφάδας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, από τη στιγμή που η Ιερά Αρχιεπισκοπή δεν συνορεύει με την Μητρόπολη Γλυφάδας. Μάλιστα...
04 Μαρτίου, 2019 - 15:36
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2019 - 16:48

Ο Μητρ. Ν. Σμύρνης για τον τοποτηρητή της Μητρ. Γλυφάδας

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Ν. Σμύρνης για τον τοποτηρητή της Μητρ. Γλυφάδας

Ανοικτή επιστολή προς τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών. Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης εκφράζει την απορία του για το πως ορίστηκε τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης Γλυφάδας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, από τη στιγμή που η Ιερά Αρχιεπισκοπή δεν συνορεύει με την Μητρόπολη Γλυφάδας. Μάλιστα ο Μητροπολίτης αναφέρεται στο άρθρο 23 παρ. 1 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος οποίος αναφέρει ότι: “Άμα τη χηρεία μητροπολιτικού τινος θρόνου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Πρόεδρος της Δ.Ι.Σ., αναθέτει την τοποτηρητείαν αυτού μέχρι της πληρώσεως του εις τον εκ των ομόρων Μητροπολιτών  έχοντα τα πρεσβεία Αρχιερωσύνης”.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η επιστολή:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων