10/11/2023 10/11/2023 Σε συνέχεια της συνάντησης με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, η αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Θρησκειών και Δογμάτων του Ιράν, που εδρεύει στην πόλη Qom, επισκέφθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι εκπρόσωποι του Ιρανικού Πανεπιστημιακού Ιδρύματος εξέφρασαν ενδιαφέρον για τις δράσεις του Κέντρου,...
10 Νοεμβρίου, 2023 - 14:21

Αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Θρησκειών και Δογμάτων του Ιράν στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Θρησκειών και Δογμάτων του Ιράν στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Σε συνέχεια της συνάντησης με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, η αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Θρησκειών και Δογμάτων του Ιράν, που εδρεύει στην πόλη Qom, επισκέφθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι εκπρόσωποι του Ιρανικού Πανεπιστημιακού Ιδρύματος εξέφρασαν ενδιαφέρον για τις δράσεις του Κέντρου, τη λειτουργία της βιβλιοθήκης και τις προοπτικές επιστημονικής συνεργασίας. Ο Πρύτανης του Ιδρύματος Dr. Seyed Abdolhassan Navab αναφέρθηκε στις ιστορικές σχέσεις Χριστιανών και Μουσουλμάνων σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και τόνισε την αγωνία του για τη συνεχιζόμενη έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή της Γάζας.

Οι Επιστημονικοί Συνεργάτες του Κέντρου κ. Χρήστος Νάσιος, Σέργιος Βοΐλας και Καλλιόπη Μαυραγκά τόνισαν τις ακαδημαϊκές και πολιτιστικές σχέσεις των δύο παραδόσεων, εξέφρασαν την ελπίδα τους για την κατάπαυση του πυρός στην πολύπαθη περιοχή και την άμεση επιστροφή των αιχμαλώτων στις οικογένειές τους, ενώ σημείωσαν ότι η προσευχή περί ειρήνης του σύμπαντος κόσμου είναι η μόνη ασφαλής οδός διαλόγου.

Ακολούθως, η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε και στη βιβλιοθήκη του Διορθοδόξου Κέντρου από την υπεύθυνη βιβλιοθηκονόμο κ. Ειρήνη Γρυπαίου.

Τον Πρύτανη του Ιδρύματος συνόδευαν οι: Dr Rahman Bolhassani, Αντιπρύτανης, Dr Hamed Shah Rafati, Γενικός Διευθυντής των Διεθνών Σχέσεων, Dr Gholi Tabar, Διευθυντής τμήματος Αμερικής και Ευρώπης, Dr Mohammad Hossein Navab, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Dr Mohammad Hossein Taskhiri Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων, Δρ Μαχντί Κομί, Μορφωτικός Σύμβουλος της Ιρανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και ο διερμηνέας κ. Αλί Καρατζί. Την αντιπροσωπεία συνόδεψε ο π. Αντώνιος Μαλούφ εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων