13/10/2020 13/10/2020 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, μια ιδιαίτερη αποστολή αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε για τις οικογένειες που έχασαν τις περιουσίες τους στην πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή της Καρδίτσας. Αυτή τη φορά, αποδέκτες της αγάπης, ήταν αποκλειστικά οι μαθητές. Το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπή Αθηνών με...
13 Οκτωβρίου, 2020 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2020 - 14:41

Αποδέκτες της αγάπης της Εκκλησίας οι μαθητές της Καρδίτσας

Διαδώστε:
Αποδέκτες της αγάπης της Εκκλησίας οι μαθητές της Καρδίτσας

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, μια ιδιαίτερη αποστολή αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε για τις οικογένειες που έχασαν τις περιουσίες τους στην πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή της Καρδίτσας. Αυτή τη φορά, αποδέκτες της αγάπης, ήταν αποκλειστικά οι μαθητές.

Το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπή Αθηνών με συντονιστή τη Νεανική Εστία του Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού, συγκέντρωσε 65 κούτες γεμάτες σχολικά είδη.

Απλοί άνθρωποι κάθε ηλικίας προσέρχονταν καθημερινά από πολλές περιοχές της Αττικής και όχι μόνο, στο Νεανικό Κέντρο της Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού, για να προσφέρουν ακόμη κι ένα μολύβι, ένα στυλό, ένα τετράδι.

Την παράδοση των σχολικών ειδών πραγματοποίησε αντιπροσωπεία νέων από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού και τον επικεφαλής της αποστολής πρωτ. Γεώργιο Χριστοδούλου, στον Μητροπολιτικό Ναό της Καρδίτσας. Την αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υποδέχθηκε με πολλή συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο υπεύθυνος Φιλοπτώχου Αρχιμ. Θεόκλητος Δήμου και ο υπεύθυνος Νεότητος Πρεσβ. Παναγιώτης Καλλιώρας μαζί με τους συνεργάτες της Μητροπόλεως.

«Ευχαριστίες πολλές σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης αλληλεγγύης και ιδιαίτερα στις μεταφορικές εταιρείες “Celebrity”, “Θυμιόπουλου”, στην επιχείρηση ενοικιάσεων αυτοκινήτων “Vega”, στα εκπαιδευτήρια “Αρσάκειο Ψυχικού” και “Θεομήτωρ”, στον Επιμορφωτικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Αδαμίου, στα βιβλιοπωλεία των περιοχών Δήμου Αθηναίων και Ψυχικού/Φιλοθέης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Επικοινωνία 94fm, στον παρουσιαστή Βασίλη Νομικό, στις ιστοσελίδες χορηγούς επικοινωνίας καθώς και στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το μεγαλύτερο όμως «ευχαριστώ» το οφείλουμε στους απλούς επώνυμους κι ανώνυμους ανθρώπους που προσήλθαν αυθόρμητα απ’ όλη την Αττική παρακινούμενοι από φιλότιμο κι αγάπη για τον συνάνθρωπο και κυρίως την ευαίσθητη ομάδα των μικρών παιδιών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Νεολαίας Αγίας Σοφίας Ψυχικού.

*Η δράση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον δραστήριο σύλλογο της Θεσσαλονίκης «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΑΣΤΕΓΩΝ» και την ομάδα της κας Κυριακής Φράγκου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων