06/12/2019 06/12/2019 Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ παρέχει τα τελευταία 11 χρόνια εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ενήλικες σε ολόκληρο τον Νομό Καρδίτσας. Μέσα από στοχευμένες εκστρατείες ενημέρωσης έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινότητα ενάντια στο στίγμα και την περιθωριοποίηση των συνανθρώπων μας με ψυχικές διαταραχές. Μέσα...
06 Δεκεμβρίου, 2019 - 21:36
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2019 - 21:27

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Νέο παιδοψυχιατρικό τμήμα στην Καρδίτσα

Διαδώστε:
ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Νέο παιδοψυχιατρικό τμήμα στην Καρδίτσα

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ παρέχει τα τελευταία 11 χρόνια εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ενήλικες σε ολόκληρο τον Νομό Καρδίτσας.

Μέσα από στοχευμένες εκστρατείες ενημέρωσης έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινότητα ενάντια στο στίγμα και την περιθωριοποίηση των συνανθρώπων μας με ψυχικές διαταραχές. Μέσα από ένα πυκνό πλέγμα δράσεων πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία και ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με τοπικούς και εθνικούς φορείς συνεισφέρει στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

Ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών της τοπικής κοινότητας η ΑΠΟΣΤΟΛΗ διευρύνει το φάσμα των υπηρεσιών της στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας μέσω του νέου Παιδοψυχιατρικού Τμήματος που άρχισε να λειτουργεί τον Οκτώβριο 2019 με αφετηρία την έδρα της Κινητής Μονάδας στην Καρδίτσα σ’ ολόκληρο τον Νομό και χρηματοδότηση από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

Η Δρ. Βάσι Λεοντάρη, Διευθύντρια Προγραμμάτων της ΑΠΟΣΤΟΛΗ ενθαρρύνει τους γονείς να απευθυνθούν στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα σχολιάζοντας ότι: «Φιλοδοξώντας να ανταποκριθεί στις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις, το νέο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ αποτελεί χώρο συνεύρεσης, δημιουργίας, επικοινωνίας και υποστήριξης για όλα τα παιδιά αλλά και τους γονείς του Νομού Καρδίτσας».

Η διεπιστημονική ομάδα της Μονάδας που αποτελείται από έναν ψυχίατρο εξειδικευμένο σε παιδιά και έφηβους, μια παιδοψυχολόγο, μια ειδικό παιδαγωγό και μια κοινωνική λειτουργό, παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών. Η ομάδα συνεισφέρει στην αντιμετώπιση τυχόν διαταραχών ψυχικής υγείας σε επίπεδο πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς πρόληψης, ενώ διενεργεί θεραπευτικές πράξεις με σκοπό την μείωση των υποτροπών. Φροντίζει για την ψυχοκοινωνική λειτουργικότητα των παιδιών, την βελτίωση των κοινωνικών και μαθησιακών ικανοτήτων τους, την αντιμετώπιση αναπτυξιακών διαταραχών και προβαίνει σε μια σειρά δράσεων αφύπνισης της κοινότητας με σκοπό την πρόληψη και την αποφυγή του στίγματος, των προκαταλήψεων και της εσωστρέφειας σε στενή συνεργασία με φορείς της κοινωνίας των πολιτών, τα σχολεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση κά.

Στοχεύοντας σε μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη αντιμετώπιση της υγιούς και ισορροπημένης ανάπτυξης των παιδιών, η πολυκλαδική ομάδα του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος επίσης παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε γονείς, σε εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες και φορείς της κοινότητας που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων