11/04/2019 11/04/2019 Στο δημογραφικό ζήτημα και στα προβλήματα που προκαλεί αναφέρθηκαν κατά την συνάντηση που είχαν το πρωί στην Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο. Ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση αυτή και επέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της...
11 Απριλίου, 2019 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2019 - 20:59

Αρχιεπ. Αθηνών: Να στηριχτούν οι νέοι να δημιουργούν οικογένειες

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αθηνών: Να στηριχτούν οι νέοι να δημιουργούν οικογένειες

Στο δημογραφικό ζήτημα και στα προβλήματα που προκαλεί αναφέρθηκαν κατά την συνάντηση που είχαν το πρωί στην Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση αυτή και επέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της βουλής για το δημογραφικό.

«Το δημογραφικό δυστυχώς είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν ταλανίζει μόνο την Ελλάδα, αλλά όλο τον χριστιανικό κόσμο αυτό που κάποτε λέγαμε Χριστιανική Ευρώπη, γιατί πρωτίστως έχει να κάνει με την κρίση που περνάει η παραδοσιακή οικογένεια. Το πόρισμα δείχνει κατευθύνσεις που θέλω να πιστεύω ότι θα ακολουθηθούν τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις που αποδίδουν άμεσα, χρειάζεται ένας σχεδιασμός και πρόγραμμα σε βάθος χρόνου για να αποδώσει. Από πλευράς μας έχουμε τονίσει ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας.
Είναι μείζον εθνικό πρόβλημα» τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία για την κατανόηση και το έργο που προσφέρει στηρίζοντας τον θεσμό της οικογένειας και αναλαμβάνοντας συγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις σε ιδιαίτερα ευαίσθητες εθνικές περιοχές όπως η Θράκη εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του τόνισε ότι το δημογραφικό ταλανίζει την πατρίδα μας και πολλές ακόμη χώρες υπογραμμίζοντας πως «η αιτία έχει επισημανθεί από πολλούς φορείς και από την Εκκλησία ιδιαίτερα, είναι η κρίση της οικογένειας, η υπονόμευση των χριστιανικών θεσμών και της διδασκαλίας της Εκκλησίας και είναι ένα πρόβλημα το οποίο δύσκολα θα αντιμετωπιστεί». Προσέθεσε επίσης, ότι σοβαρή αιτία του προβλήματος είναι η οικονομική αδυναμία να στηριχτούν οι νέοι και να δημιουργήσουν οικογένειες, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται αγώνας επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη συζήτηση στηρίζει αυτόν τον αγώνα.

Κατόπιν τον αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεωργία Γεννιά και στην συνέχεια ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κ. Μοχάμεντ Μιρ Αλρα’ί’.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων