27/03/2019 27/03/2019 “Η ζωή συνεχίζεται” δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την συνέχιση του διαλόγου μετά την έκτακτη Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου έγιναν μετά την συνάντηση που είχε με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ....
27 Μαρτίου, 2019 - 13:57
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2019 - 14:41

Αρχιεπ. Αθηνών για τον διάλογο: “Η ζωή συνεχίζεται”

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αθηνών για τον διάλογο: “Η ζωή συνεχίζεται”

“Η ζωή συνεχίζεται” δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την συνέχιση του διαλόγου μετά την έκτακτη Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου έγιναν μετά την συνάντηση που είχε με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Ο Μακαριώτατος ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τον διάλογο εκκλησίας-πολιτείας είπε λακωνικά: ” Αυτά τα είπαμε στην Ιεραρχία”.

Εξερχόμενος από την συνάντηση, ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι συζήτησαν για θέματα που αφορούν στην Ευρώπη και τη συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος με τα ευρωπαϊκά όργανα. “Με την βοήθεια όλων και με την άριστη συνεργασία της Εκκλησίας, ελπίζουμε να υπάρξει χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά όργανα ώστε να αυξηθεί το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας” τόνισε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής.

Νωρίτερα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με τον πρώην Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Μουζάλα. Οι δύο πλευρές μίλησαν για την καλή συνεργασία που είχαν όλον αυτόν τον καιρό.

Ο κ. Μουζάλας εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο τονίζοντας ότι αισθάνεται «βαθύτατα δεμένος με την προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου και την θετική συνεισφορά της Εκκλησίας στις δυσκολίες που πέρασε ο λαός, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Κάλεσε, επίσης, τον Αρχιεπίσκοπο σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από την Σχολή Καλών Τεχνών, την Ένωση Ελλήνων Φιλοσόφων και το τμήμα Βιοηθικής του παν. Αθηνών με θέμα την διαφορετικότητα.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Μουζάλα για την επίσκεψη και την πρόσκληση, ενώ αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχαν τα προηγούμενα χρόνια για το προσφυγικό χαρακτηρίζοντάς την γόνιμη.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συναντήθηκε επίσης, σήμερα με τους καλλιτέχνες Μαρίζα Κωχ, Νένα Βενετσάνου και Βασίλη Σαλέα.

Δείτε τα σχετικά στιγμιότυπα από την συνάντηση:

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων