12/12/2020 12/12/2020 “Η ιστορική μνήμη πρέπει να έχει συνέχεια και να μαθαίνουν οι νέες γενιές” τονίζει σε επιστολή που απέστειλε προς το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος, εκφράζοντας παράλληλα την αδυναμία να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης της 13ης Δεκεμβρίου για τα θύματα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Ο Μακαριώτατος συνεχάρη το...
12 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2020 - 10:35

Αρχιεπ. Αθηνών: “Η ιστορική μνήμη πρέπει να έχει συνέχεια”

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αθηνών: “Η ιστορική μνήμη πρέπει να έχει συνέχεια”

“Η ιστορική μνήμη πρέπει να έχει συνέχεια και να μαθαίνουν οι νέες γενιές” τονίζει σε επιστολή που απέστειλε προς το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος, εκφράζοντας παράλληλα την αδυναμία να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης της 13ης Δεκεμβρίου για τα θύματα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Ο Μακαριώτατος συνεχάρη το Δήμαρχο για τη δράση αυτή ελέω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας αναφέροντας πως: “Η ιστορική μνήμη πρέπει να έχει συνέχεια και να μαθαίνουν οι νέες γενιές. Εύχομαι ο θεός να αναπαύει τις ψυχές τους και η μνήμη τους να είναι αιώνια”.

Φέτος συμπληρώνονται 77 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, από την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλεως των Καλαβρύτων και χωριών της ευρύτερης επαρχίας, βάσει ενός οργανωμένου σχεδίου – «Επιχείρηση Καλάβρυτα» (Unternehmen “Kalavryta”), το οποίο εξυφάνθηκε απ’ τη ναζιστική Γερμανία και εκτελέστηκε απαρέγκλιτα και χωρίς έλεος από τον στρατό της Βέρμαχτ από τις 5 έως -15 Δεκεμβρίου 1943.

Ωστόσο, η φετινή επέτειος είναι διαφορετική. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαβρύτων: “λόγω της ταχείας εξάπλωσης του Κορωνοϊού στη χώρα μας, με σεβασμό προς τις συστάσεις των ειδικών και τηρώντας τα μέτρα της πολιτείας, ενημερώνει τους δημότες του και κάθε ενδιαφερόμενο ότι οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της 77ης επετείου από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, θα έχουν διαφορετικό χαρακτήρα και θα περιοριστούν στην τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον τόπο του μαρτυρίου χωρίς την παρουσία πολιτών και προσκεκλημένων καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή κυρίαρχο ζήτημα αποτελεί η διασφάλιση της δημόσιας υγείας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων