16/04/2020 16/04/2020 «Είναι μία περίοδος που δεν πρέπει να μας χωρίζουν πράγματα, αλλά να μας ενώνουν» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων όπου προετοιμάζονται δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για εμπερίστατες οικογένειες και συμπλήρωσε:  «Αυτό που ενώνει αυτή την στιγμή Εκκλησία και Δήμο είναι...
16 Απριλίου, 2020 - 12:23
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2020 - 13:41

Αρχιεπ. Αθηνών και Δ. Αθηναίων ενώνουν τις δυνάμεις τους

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αθηνών και Δ. Αθηναίων ενώνουν τις δυνάμεις τους

«Είναι μία περίοδος που δεν πρέπει να μας χωρίζουν πράγματα, αλλά να μας ενώνουν» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων όπου προετοιμάζονται δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για εμπερίστατες οικογένειες και συμπλήρωσε:  «Αυτό που ενώνει αυτή την στιγμή Εκκλησία και Δήμο είναι ότι προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο χωρίς διακρίσεις».

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» κ. Κωστής Δήμτσας και τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος τους ξενάγησε στους χώρους προετοιμασίας των δεμάτων.
«Με ιδιαίτερη συγκίνηση βρίσκομαι σε αυτόν τον χώρο» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτηρίζοντάς τον «χώρο αγάπης» και αναφέρθηκε στην συνεργασία με τον Δήμο ΑΘηναίων για την στήριξη όσων έχουν ανάγκη.

Συνεχάρη, επίσης, το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» που ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκφράζοντας την συγκίνησή του για το αποτέλεσμα.
Στην δομή αυτή ο Δήμος υλοποιώντας το πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας σε Απόρους προετοιμάζει κάθε εβδομάδα 18000 δέματα με τρόφιμα και είδη υγιεινής για οικογένειες που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας με την Αρχιεπισκοπή, ενώ σήμερα με αφορμή την εορτή του Πάσχα, διέθεσαν 2000 δέματα με τα απαραίτητα τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι, τα οποία θα διανεμηθούν σε απόρους των ενοριών της Αρχιεπισκοπής. \


«Είναι ένα δύσκολο Πάσχα. Ένα ιδιαίτερο Πάσχα» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης επισημαίνοντας πως «μπορεί να αισθανόμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον, αλλά στην πραγματικότητα είμαστε πολύ κοντά». Ευχαρίστησε, εξάλλου, την Εκκλησία της Ελλάδος, όχι μόνο για την έμπνευση και καθοδήγηση, αλλά και για την έμπρακτη στήριξη. «Ενώνουμε τις δυνάμεις και καταφέρνουμε σε ελάχιστο χρόνο να προσφέρουμε τα απαραίτητα και τα αναγκαία σε 20.000 συνανθρώπους μας που αυτή την στιγμή δοκιμάζονται» υπογράμμισε ο Δήμαρχος και προσέθεσε ότι «δεν θέλουμε κανένας να μείνει μόνος του. Η κληρονομιά αυτής της κρίσης είναι το “μαζί”, είναι η συνεργασία και αποδεικνύεται πως όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων