26/11/2020 26/11/2020 Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που δημοσίευσε νωρίτερα σήμερα το Πρακτορείο Ορθοδοξία, το νοσοκομείο Ευαγγελισμός ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου βαίνει συνεχώς βελτιούμενη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μακαριώτατος θα παραμείνει για νοσηλεία μέχρι και την Κυριακή για προληπτικούς λόγους.   Χθες, με ανακοινώσεις τους τόσο η Αρχιεπισκοπή Αθηνών όσο και το...
26 Νοεμβρίου, 2020 - 14:14
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2020 - 16:17

Τη Δευτέρα θα εξέλθει του νοσοκομείου

Διαδώστε:
Τη Δευτέρα θα εξέλθει του νοσοκομείου

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που δημοσίευσε νωρίτερα σήμερα το Πρακτορείο Ορθοδοξία, το νοσοκομείο Ευαγγελισμός ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου βαίνει συνεχώς βελτιούμενη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μακαριώτατος θα παραμείνει για νοσηλεία μέχρι και την Κυριακή για προληπτικούς λόγους.

 

Χθες, με ανακοινώσεις τους τόσο η Αρχιεπισκοπή Αθηνών όσο και το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός έβαλαν τέλος στη ρητορική και την φημολογία που έχει ξεσπάσει αναφορικά με την θεραπεία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που ακολουθούνται για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. 

Ειδικότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, διοικητής του «Ευαγγελισμού», διευκρίνισε πως «όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι. Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν γι’ αυτό είναι οι θεράποντες ιατροί», σημείωσε, δίνοντας τον λόγο στην κυρία Κοτανίδου.

Η διευθύντρια ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό» υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλον Αρχιεπίσκοπο (σ.σ.: τον Αλβανίας Αναστάσιο). Τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα ακολουθήθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Και ευτυχώς ο ένας ήδη πήγε στο σπίτι του και ελπίζω ότι πολύ σύντομα και ο άλλος θα καταφέρει να εξέλθει», υπογράμμισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος , κινήθηκε και η ανακοίνωση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρη Κονιδάρη,  ο οποίος ωστόσο άφησε αιχμές κάνοντας λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων, που «εκθρέφουν το τέρας του λαϊκισμού, δηλητηριάζουν την ίδια την κοινωνία και διχάζουν»

«Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορoνοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το αυτό ιστορικό. Και στην περίπτωσή του, δηλαδή, εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται τα αυτά πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα από COVID-19, ο οποίος ανήκει στην αυτή κατηγορία ασθενών», τόνισε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κονιδάρης και πρόσθεσε: «Ούτως ή άλλως, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει ‘’εξειδικευμένης’’ ή ‘’προνομιακής’’ μεταχείρισης, τόσο λόγω της ιδιότητάς του όσο, κυρίως, λόγω του χαρακτήρα του. Σε κάθε πτυχή της διαδρομής και της πορείας του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πορεύθηκε και πορεύεται με τα ίδια δικαιώματα και με τις ίδιες υποχρεώσεις που έχει κάθε πολίτης σε αυτόν τον τόπο. Και έτσι θα συνεχίσει. Γιατί αυτό πιστεύει. Γιατί ο ίδιος πρωτίστως θεωρεί ότι η υγεία του και η ζωή του έχουν την αυτή αξία και την αυτή βαρύτητα με την υγεία και με τη ζωή του κάθε συνανθρώπου μας. Πλην, όμως, το ράσο που φέρει τον καθιστά, προφανώς, όπως άλλωστε και κάθε κληρικό στην πατρίδα μας, πιο βολικό και πιο εύκολο στόχο για τους ολίγους, πλην όμως ποικίλους ελεύθερους σκοπευτές…». Ακολούθως, επισημαίνει ότι «Επιστήμονες, αλλά και λοιποί παρατρεχάμενοι, παράγοντες, αναλυτές, σχολιαστές και παντός είδους κήνσορες, είδη, δυστυχώς, ενδημικά στην Ελλάδα, οι οποίοι ούτε γνωρίζουν τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς ούτε τον παρακολουθούν προσωπικά, καθώς δεν είναι οι θεράποντες ιατροί του, καλόν είναι να ασχολούνται με τις όποιες εργασίες τους και να μην περιφέρουν στη δημόσια σφαίρα την άγνοια, την ασχετοσύνη και τις μυθοπλασίες τους, μαζί με την ακόρεστη επιθυμία για προβολή τους. Γιατί, το μόνο που ‘’πετυχαίνουν’’, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, είναι να εκθρέφουν το τέρας του λαϊκισμού, να δηλητηριάζουν την ίδια την κοινωνία και να διχάζουν, ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που μόνον ενωμένοι γύρω από τις κοινές αρχές και αξίες, που μας συνέχουν ως Έλληνες, μπορούμε να υπερνικήσουμε, όπως και θα το επιτύχουμε, και αυτή την εθνική δοκιμασία της πανδημίας», καταλήγει.

Αναφορικά τώρα με την πορεία της υγείας της Μακαριωτάτου αυτή εξελίσσεται «αρκετά ικανοποιητικά», σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν το οποίο εξέδωσε χθες Τετάρτη 25 Νοεμβρίου το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο Μακαριώτατος εισήχθη στο νοσοκομείο προληπτικά το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων