09/07/2020 09/07/2020 Μιλώντας στην κάμερα του πρακτορείου Ορθοδοξία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου υπογράμμισε ότι υπάρχει καλή θέληση τόσο από την πλευρά της Εκκλησίας όσο και από την πλευρά της πολιτείας για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν. «Υπάρχει όρεξη και από μας και από...
09 Ιουλίου, 2020 - 16:24
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2020 - 21:40

“Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σωθεί ο άνθρωπος” (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
“Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σωθεί ο άνθρωπος” (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλώντας στην κάμερα του πρακτορείου Ορθοδοξία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου υπογράμμισε ότι υπάρχει καλή θέληση τόσο από την πλευρά της Εκκλησίας όσο και από την πλευρά της πολιτείας για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν. «Υπάρχει όρεξη και από μας και από την Πολιτεία. Θα κάνουμε έναν αγώνα και μία προσπάθεια» είπε.

Κληθείς να σχολιάσει την παράταση των περιοριστικών μέτρων για τις εκκλησίες τόνισε: “Η Εκκλησία κάνει ό,τι μπορεί. Έκανε ό,τι μπορεί και θα κάνει ό,τι μπορεί”. Σε ερώτηση αν αδικείται η Εκκλησία ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε οι άνθρωποι αδικούνται. “Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σωθεί ο άνθρωπος. Αυτός είναι ο ανώτερος νόμος για την Εκκλησία».

Αναφερόμενος στην Αγιά Σοφιά ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ότι είναι ένα ένα θέμα «που αγγίζει τα εσώτερα όχι μόνο τα δικά μου και των θρησκευομένων, αλλά όλων των πολιτισμένων ανθρώπων».

«Η Αγία Σοφιά δεν είναι ένα μόνο χριστιανικό μνημείο που το έφτιαξε ο Ιουστινιανός, είναι ένα παγκόσμιο μνημείο με μεγάλη θέση στην πολιτιστική ιστορία. Και όπου πολεμιέται ο πολιτισμός πέφτει η ανθρώπινη αξία και αυτό είναι ένα δείγμα ότι η ανθρωπιά χάνει κάθε μέρα και περισσότερο» τόνισε.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ:

Δημοσιογραφική κάλυψη: Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς

Τεχνική υποστήριξη: Ηρακλείς Μωραΐτης 

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων