05/10/2020 05/10/2020 Με την παρουσία μόλις 60 βουλευτών έγινε σήμερα στη Βουλή, ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής Συνόδου. Ο αγιασμός τελέστηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμου. “Μέσα από την καρδιά μας εύχομαι ο Θεός να σας ενισχύει, να σας δίνει δύναμη και υγεία ώστε να φέρετε εις πέρας...
05 Οκτωβρίου, 2020 - 11:55
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2020 - 18:01

Οι ευχές του Αρχιεπισκόπου προς τους Έλληνες βουλευτές

Διαδώστε:
Οι ευχές του Αρχιεπισκόπου προς τους Έλληνες βουλευτές

Με την παρουσία μόλις 60 βουλευτών έγινε σήμερα στη Βουλή, ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής Συνόδου. Ο αγιασμός τελέστηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμου.

“Μέσα από την καρδιά μας εύχομαι ο Θεός να σας ενισχύει, να σας δίνει δύναμη και υγεία ώστε να φέρετε εις πέρας το δύσκολο έργο που σας έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός. Καλή δύναμη” δήλωσε ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος προς του Βουλευτές. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο και την συνοδεία του κατά την άφιξή τους στο Κοινοβούλιο και τους οδήγησε στο γραφείο του, όπου είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση.

 

Η απόφαση για την παρουσία μόλις του 1/5 της κοινοβουλευτικής δύναμης ελήφθη από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊου.

Αμέσως μετά τον αγιασμό, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2021, το οποίο θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και η συζήτηση του θα ολοκληρωθεί σε 3 συνεδριάσεις.

Ένα από τα πρώτο νομοσχέδια που θα απασχολήσουν τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο αφορά και αυτό με το οποίο ρυθμίζεται το καθεστώς των κοιμητηριακών ναών, η διοίκηση των οποίων περνά πλέον στο εκκλησιαστικό συμβούλιο της οικείας ενορίας, είτε στο Συμβούλιο που ορίζει ο επιχώριος Μητροπολίτης.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο, «τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θέσεων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και τη εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» που θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, με την απόφαση αυτή αντιμετωπίζονται τα προβλήματα «οριστικά και με ενιαίο τρόπο»

Ειδικότερα, ορίζεται η οικεία Μητρόπολη ως καθολικός διάδοχος όλων των συμβάσεων που έχουν συναφθεί από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα νομικά τους πρόσωπα, στο πλαίσιο εξυπηρέτησης των ανωτέρω ναών.

Τέλος, αίρεται ρητά κάθε δυνατότητα των Δήμων να έχουν έσοδα για τις ιεροτελεστίες εντός των νεκροταφείων, ανεξαρτήτως δόγματος.

Επίσης, εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής του νομοθετικού διατάγματος 2396/1953 τα οχήματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής που διατίθενται για την κίνηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Πρόκειται για το ν.δ «περί κανονισμού χρήσεως και κινήσεως αυτοκινήτων οχημάτων του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και των εν γένει Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου»

Αύριο Τρίτη 6 Οκτωβρίου, θα συζητηθεί και θα ολοκληρωθεί σε μία συνεδρίαση στην Ολομέλεια, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την, «πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων