11/07/2019 11/07/2019 Τα θερμά του συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια των συνανθρώπων μας από τις χθεσινές φυσικές καταστροφές εξέφρασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. «Προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων», επισήμανε ο Μακαριώτατος εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους τους. Τόνισε δε πως τα φυσικά αυτά φαινόμενα έχουν πνευματικά...
11 Ιουλίου, 2019 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2019 - 11:37

Αρχιεπ. Αθηνών: «Προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων»

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αθηνών: «Προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων»

Τα θερμά του συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια των συνανθρώπων μας από τις χθεσινές φυσικές καταστροφές εξέφρασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. «Προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων», επισήμανε ο Μακαριώτατος εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους τους.

Τόνισε δε πως τα φυσικά αυτά φαινόμενα έχουν πνευματικά και ηθικά αίτια και η ανθρώπινη συμπεριφορά προκαλεί την αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων, την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας και εν τέλει την κλιματική αλλαγή.

Ο Μακαριώτατος υπενθύμισε με αφορμή το τραγικό περιστατικό ότι πρέπει να δείξουμε σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς ο άνθρωπος είναι «οικονόμος» και όχι κάτοχος της δημιουργίας, υπογραμμίζοντας το δικαίωμα που έχουμε να παραδώσουμε τα φυσικά αγαθά που μας εμπιστεύθηκε ο Δημιουργός και στις επόμενες γενεές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων