03/04/2020 04/04/2020 Κουράγιο και υπομονή ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ Ιερώνυμος  στους πιστούς που βρισκόταν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια του Ακάθιστου Ύμνου και σε όσους παρακολουθούσαν τους Χαιρετισμούς στην Παναγία από τις τηλεοράσεις. Με ιδιαίτερα ζεστή φωνή και πατρική στοργή μίλησε, θα έλεγε κανείς, όπως δεν μίλησε άλλος, όλες αυτές τις μέρες της απομόνωσης, της...
03 Απριλίου, 2020 - 21:18
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2020 - 8:15

Το στοργικό και παρηγορητικό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου στον Ακάθιστο Ύμνο “Κουράγιο και υπομονή θα νικήσουμε και πάλι”

Διαδώστε:
Το στοργικό και παρηγορητικό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου στον Ακάθιστο Ύμνο “Κουράγιο και υπομονή  θα νικήσουμε και πάλι”

Κουράγιο και υπομονή ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ Ιερώνυμος  στους πιστούς που βρισκόταν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια του Ακάθιστου Ύμνου και σε όσους παρακολουθούσαν τους Χαιρετισμούς στην Παναγία από τις τηλεοράσεις.

Με ιδιαίτερα ζεστή φωνή και πατρική στοργή μίλησε, θα έλεγε κανείς, όπως δεν μίλησε άλλος, όλες αυτές τις μέρες της απομόνωσης, της κρίσης και του φόβου αλλά κυρίως κατά τη διάρκεια της σύγχισης που επικράτησε με κλειστές Εκκλησίες.

“Δεν έκλεισαν τις Εκκλησίες με χαρά, τις έκλεισαν με δυσκολία και με πόνο αλλά δεν γινόταν αλλιώς.”είπε ο Μακαριώτατος. “Τις κλείσαμε για να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα.”

Από το ιστορικό του αυτό μήνυμα μέσα στον άδειο  Μητροπολιτικό Ναό, φάνηκε γι άλλη μια φορά, πόσο είχε αφουκραστεί όλες αυτές τις μέρες το ποίμνιο, την αγωνία τους, τα ερωτηματικά τους, τον πόνο τους, τον πόθο τους.

Γι αυτό απάντησε σήμερα για όλες τους τις αγωνίες, σε όλα τους τα ερωτηματικά. Απάντησε σε όσους προέτρεξαν να σχολιάσουν την στάση της Εκκλησίας, σε όσους χάθηκαν μέσα στην πολυφωνία, σε όσους αναρωτήθηκαν πως θα μείνουν ακοινώνητοι… Είχε απαντήσεις για όλους.

Αναφέρθηκε στη Θεία Ευχαριστία χρησιμοποιώντας παράδειγμα από το παρελθόν όταν σε παρόμοια κατάσταση στα νησιά Τήνος και Πάρος για να επιβιώσουν, ο τότε Αρχιεπίσκοπος έδωσε ευλογία παρόλο που ήταν Μεγάλη Εβδομάδα να μην νηστέψουν για να αντέξουν τις αρρώστιες.

Έπειτα αναφέρθηκε στην Αγία Μαρία την Αιγυπτία που έζησε ακοινώνητη στην έρημο για πολλά χρόνια και όμως έγινε Αγία.

Στη συνέχεια τόνισε ότι κάποιοι από τον κόσμο έζησαν και άλλες στιγμές τέτοιες δύσκολες, πολέμου, πείνας, κατακτήσεων και όμως άντεξαν και το ίδιο ευχήθηκε και για τους πιστούς που τον άκουγσαν από τα σπίτια τους…

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΚΑΘΙΣΤΟ ΥΜΝΟ 

Τον προβληματισμό του για τα δυο μεγάλα γεγονότα που έχουν βρεθεί στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, αυτό για το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και της συναθροίσεως των πιστών στους ναούς, εξέφρασε από τον Καθεδρικό Ναό Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Στον άδειο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.

Ευχαρίστησε όλους όσους παλεύουν για την πανδημία και ζήτησε να σηκωθεί όρθιος ο λαός από τα σπίτια του και να ψάλλουν όλοι μαζί τη Υπερμάχω.

Αναφορικά με τον εορτασμό του Πάσχα είπε: “όλοι θέλουμε να το γιορτάσουμε αλλά πρέπει να υπακούσουμε. Ας φύγει αυτή η λαίλαπα και να γιορτάσουμε”.

“Εύχομαι να είμαστε πειθαρχικοί και να έχουμε κουράγιο. Εμείς οι μεγαλύτεροι που ζήσαμε κακές μέρες πολέμους κατακτήσεις έρχεται μέσα μας η δύναμη και μας λέει κουράγιο και αυτό θα περάσει”, κατέληξε.

Ενώ πριν την απόλυση εξέφρασε την αισιοδοξία: “Κουράγιο και θα νικήσουμε!”.

κείμενο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων