09/09/2022 09/09/2022 Πρόγραμμα με στόχο την Ψηφιοποίηση Διάσωση και Ανάδειξη των Εκκλησιαστικών Κειμηλίων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών λειτουργεί με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 157 ενορίες και Ιερές Μονές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που υπάγονται σε 15 Δήμους εντός της Αττικής. Ειδικότερα, αναμένεται να ψηφιοποιηθούν 450.000 σελίδες αρχείων, βιβλίων καταλόγων...
09 Σεπτεμβρίου, 2022 - 17:42
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2022 - 20:01

Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Ψηφιοποίηση, διάσωση και ανάδειξη των Εκκλησιαστικών Κειμηλίων

Διαδώστε:
Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Ψηφιοποίηση, διάσωση και ανάδειξη των Εκκλησιαστικών Κειμηλίων

Πρόγραμμα με στόχο την Ψηφιοποίηση Διάσωση και Ανάδειξη των Εκκλησιαστικών Κειμηλίων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών λειτουργεί με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 157 ενορίες και Ιερές Μονές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που υπάγονται σε 15 Δήμους εντός της Αττικής.

Ειδικότερα, αναμένεται να ψηφιοποιηθούν 450.000 σελίδες αρχείων, βιβλίων καταλόγων και άλλων εντύπων.

Επίσης, θα γίνει φωτογράφιση υψηλής ανάλυσης 20.000 ιερών εικόνων και άλλων κειμηλίων και 3D απεικόνιση 1.000 κειμηλίων.

Το διεπιστημονικό πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία της Πολιτείας και υλοποιεί ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από τους πρώτους ναούς που θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα είναι η Αγία Γλυκερία Γαλατσίου!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων