23/03/2024 23/03/2024 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών έψαλε χθες το απόγευμα την πρώτη Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. «Δεν πρέπει τις δυσκολίες να τις αφήνουμε να υπερβαίνουν τις δυνάμεις και την υπομονή που μας έχει δώσει ο Θεός. Αντιθέτως θα πρέπει να τις βλέπουμε σαν «ευκαιρίες» που...
23 Μαρτίου, 2024 - 10:11
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2024 - 9:57

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: Οι ύμνοι προς την Παναγία είναι οι ρίζες που μας ενισχύουν στις δυσκολίες της ζωής

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: Οι ύμνοι προς την Παναγία είναι οι ρίζες που μας ενισχύουν στις δυσκολίες της ζωής

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών έψαλε χθες το απόγευμα την πρώτη Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

«Δεν πρέπει τις δυσκολίες να τις αφήνουμε να υπερβαίνουν τις δυνάμεις και την υπομονή που μας έχει δώσει ο Θεός. Αντιθέτως θα πρέπει να τις βλέπουμε σαν «ευκαιρίες» που μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο ισχυρούς. Άλλωστε, όταν φυσάνε οι αέρηδες λυπούμαστε τα δέντρα που ταλαιπωρούνται, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι έτσι δυναμώνουν οι ρίζες τους. Οι ρίζες οι δικές μας πηγάζουν από αυτούς τους χώρους. Απόψε, οι ύμνοι προς την Παναγία, γίνονται δυνατές ρίζες που μας ενισχύουν στην διακονία μας, στην οικογένειά μας, στις δυσκολίες της ζωής», είπε ο Μακαριώτατος και ευχαρίστησε όλους τους πατέρες και τους πιστούς που συμμετείχαν στην Ακολουθία.

Μετά την Ακολουθία ο Προϊστάμενος του ναού, π. Θωμάς Συνοδινός, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, ευχήθηκε να έχει υγεία και τον κάλεσε να ευχηθεί για όλους, για την πατρίδα και για όλα όσα συμβαίνουν, τα οποία, όπως είπε ο π. Θωμάς, ο Μακαριώτατος τα χειρίζεται με άψογο τρόπο.

 

   

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων