11/09/2023 11/09/2023 Η Εκκλησία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει όσους δοκιμάζονται από τις πλημμύρες στην Θεσσαλία τόνισε από το Δήλεσι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ενώ απαντώντας σε δημοσιογράφους για το ζήτημα των ταυτοτήτων δήλωσε ότι η Εκκλησία έχει τις θέσεις της και ξέρει τι θα κάνει.   Στον Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο...
11 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:58
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2023 - 14:18

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Την σημερινή μέρα την αφιέρωσα στις πληγωμένες περιοχές” – “Ως Εκκλησία, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε”

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Την σημερινή μέρα την αφιέρωσα στις πληγωμένες περιοχές” – “Ως Εκκλησία, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε”

Η Εκκλησία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει όσους δοκιμάζονται από τις πλημμύρες στην Θεσσαλία τόνισε από το Δήλεσι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ενώ απαντώντας σε δημοσιογράφους για το ζήτημα των ταυτοτήτων δήλωσε ότι η Εκκλησία έχει τις θέσεις της και ξέρει τι θα κάνει.  

Στον Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στο Δήλεσι τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης, ενώ τους υποδέχθηκαν η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Κατερίνα Ράπτη, το προσωπικό, γονείς και μαθητές.

Η σοφία των γραμμάτων

Μετά την Ακολουθία του αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην σοφία των γραμμάτων, αλλά και στην άνωθεν κατερχομένη Σοφία τονίζοντας ότι εκεί που συναντώνται αυτά τα δύο είδη σοφίας εκεί είναι η αλήθεια, η πρόοδος, η Σοφία η πραγματική. Ευχαρίστησε την Διευθύντρια και το προσωπικό του Παιδικού Σταθμού, αλλά και τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην Εκκλησία. Σημείωσε, ακόμη, ότι η Εκκλησία φτιάχνει φωλιές για τα παιδιά με κίνητρο μόνο την αγάπη και την πρόοδό τους, αλλά φτιάχνει και φωλιές που αγκαλιάζουν τον πόνο του ανθρώπου που μεγάλωσε και δε μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα παιδιά του, από τους γύρω του, όχι γιατί τα παιδιά δεν αγαπούν τους γονείς τους, αλλά εξαιτίας των συνθηκών, αφού αναγκάζονται να εργάζονται, για να αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. «Η περιοχή του Δηλεσίου έχει αυτές τις ευλογημένες προσπάθειες, για τα παιδιά, αλλά και για τους ηλικιωμένους» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.

“Την σημερινή ημέρα την αφιέρωσα στις πληγωμένες περιοχές”

Κατόπιν, ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Μετά την Ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε: «Την σημερινή μέρα την αφιέρωσα στις πληγωμένες περιοχές. Από πολύ νωρίς το πρωί πήγα στα μέρη που κάηκαν. Είναι μία πολύ μεγάλη πληγή. Όμως, σκέφτομαι και μία ακόμη μεγάλη δοκιμασία, τις πλημμύρες στην Θεσσαλία. Όλα αυτά δημιουργούν μία μελαγχολία και στενοχώρια, αλλά όχι απελπισία. Πρέπει να πάρουμε θάρρος όλοι μας. Εμείς, ως Εκκλησία, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους που επλήγησαν». Ακόμη, σε ερώτηση για το αν φοβάται κάτι η Εκκλησία αναφορικά με το θέμα των ταυτοτήτων ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι «η Εκκλησία έχει την Αλήθεια της, τις θέσεις της και ξέρει τι θα κάνει και τι θα συμβουλεύσει τους ανθρώπους όταν την ρωτάνε. Πρέπει να ωριμάσουμε και να ξέρουμε που φτάνουν τα όρια της Εκκλησίας και πού της Πολιτείας».

Δείτε επίσης: Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τις φονικές πλημμύρες: «Όλοι ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε την δραματική αυτή κατάσταση»

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων