03/10/2022 03/10/2022 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr “Nα αφήσουμε τα μικρά πράγματα που μας χωρίζουν και να ασχοληθούμε με τα μεγάλα που μας ενώνουν”. Αυτό υπογράμμισε από τη Βουλή των Ελλήνων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.  Ο Μακαριώτατος βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας, 3 Οκτωβρίου, στη Βουλή προκειμένου να τελέσει τον Αγιασμό για την έναρξη της...
03 Οκτωβρίου, 2022 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2022 - 13:17

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από Βουλή: “Να ασχοληθούμε με τα μεγάλα που μας ενώνουν” (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από Βουλή: “Να ασχοληθούμε με τα μεγάλα που μας ενώνουν” (ΦΩΤΟ)

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

“Nα αφήσουμε τα μικρά πράγματα που μας χωρίζουν και να ασχοληθούμε με τα μεγάλα που μας ενώνουν”. Αυτό υπογράμμισε από τη Βουλή των Ελλήνων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. 

Ο Μακαριώτατος βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας, 3 Οκτωβρίου, στη Βουλή προκειμένου να τελέσει τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ο Προκαθήμενος της εν Ελλάδι Εκκλησίας για ακόμη μία φορά τόνισε την ενότητα που πρέπει να υπάρχει μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, καθώς όπως ο ίδιος έχει τονίσει και κατά το παρελθόν σκοπός και των δύο θεσμών είναι η διακονία του ανθρώπου.

Τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο συνόδευαν οι Συνοδικοί Μητροπολίτες της 166ης Συνοδικής Περιόδου καθώς και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος. 

Τους Αρχιερείς συνόδευε ο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

“Ο αγιασμός συμβολίζει την ενότητα μας, τη συνεργασία μας. Θέλουμε να πούμε μια δυνατή προσευχή και ευχή ο θεός να σας δίνει φώτιση και υπομονή μέσα τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάζονται”, είπε ο κ.κ. Ιερώνυμος και πρόσθεσε: “θα θέλαμε ο νέος χρόνος να είναι για όλους μας, χρόνος υγείας, εργασίας, δυνατής και κυρίως να αφήσουμε τα μικρά που μας χωρίζουν για τα μεγάλα που μας ενώνουν και μας προωθούν. Καλή χρονιά”, κατέληξε.

 

Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ενώ απουσίαζαν ο γενικός γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, καθώς και ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25.

 

Από την πλευρά της κυβέρνησης, στα υπουργικά έδρανα βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος και επτά υπουργοί.

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/ EUROKINISSI 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων