01/01/2024 01/01/2024 Από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών ξεκίνησε επίσημα το νέο έτος για την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να εύχεται το νέο έτος εκτός από δημιουργικό και ειρηνικό, να είναι έτος στο οποίο θα πορευθούμε με συνεργασία, ξεχνώντας αυτά που μας χωρίζουν, αγωνιζόμενοι για αυτά που μας ενώνουν. Σήμερα το...
01 Ιανουαρίου, 2024 - 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2024 - 16:00

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να ξεχάσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να αγωνιστούμε για αυτά που μας ενώνουν – Δοξολογία για το νέο έτος

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να ξεχάσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να αγωνιστούμε για αυτά που μας ενώνουν – Δοξολογία για το νέο έτος

Από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών ξεκίνησε επίσημα το νέο έτος για την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να εύχεται το νέο έτος εκτός από δημιουργικό και ειρηνικό, να είναι έτος στο οποίο θα πορευθούμε με συνεργασία, ξεχνώντας αυτά που μας χωρίζουν, αγωνιζόμενοι για αυτά που μας ενώνουν.

Σήμερα το πρωί, χροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης  Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη , τελέστηκε Δοξολογία για την είσοδο στο 2024.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης, εκπρόσωποι κομμάτων, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σύσσωμη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Παρέστησαν, επίσης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε το νέο έτος να είναι δημιουργικό, ειρηνικό και να μας βγάλει από τις δυσκολίες. Με νόημα έδωσε το σύνθημα για το οποίο πρέπει να πορευθούμε: “Να ξεχάσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να αγωνιστούμε για αυτά που μας ενώνουν, που είναι πάρα πολλά. Καλή χρονιά”, ευχήθηκε.

Διαβάστε επίσης – Προεδρικό Μέγαρο: Ο Αρχιεπίσκοπος και εκπρόσωποι Πατριαρχείων και Δογμάτων ευχήθηκαν στην ΠτΔ

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων